To je to što me zanima!

Draga Fibo, a da hercegovački Hrvati uopće i ne igraju Euro?!

Navijačima iz Hercegovine kojima su zastave oduzete na kraju utakmice nisu vraćene. Još sutra igramo u Rumunjskoj, a zatim se selimo u Istanbul gdje će očito vrijediti ista pravila
Vidi originalni članak

Nevjerojatno je da Fiba ima pravilo prema kojemu na Europskom prvenstvu navijači ne mogu imati zastave s hrvatskim obilježjima ako se radi o drugim državama.

Prije utakmice sa Španjolskom na ulazu su našim navijačima iz Hercegovine oduzete zastave na kojima su bili natpisi 'Mostar', 'Posušje', 'Neum'...

Hrvatsku u Rumunjskoj bodri stotinjak navijača. Među njima su, naravno, i Hercegovci. Trećinu naše reprezentacije čine igrači rođeni u Hercegovini. Bojan Bogdanović je Mostarac, Dragan Bender Čapljinac, Ivan Ramljak Posušak, a Darko Planinić Širokobriježanin.

Fibino pravilo je toliko besmisleno da primjerice hrvatski igrači koji su rođeni izvan Hrvatske onda praktički ne bi trebali ni nastupati za našu državu kad već ne mogu imati hrvatske zastave i obilježja hrvatskog naroda iz BiH s imenima gradova gdje su rođeni.

Ovo je zapravo skandalozno jer ti naši hrvatski grbovi s imenima gradova u kojima su Hrvati većina u BiH ne bi trebali nikome smetati. Dapače, naša dijaspora je toliko raširena da  za Hrvatsku primjerice na utakmicama nogometne reprezentacije navijaju ljudi od Australije, Kanade, Amerike, zemalja Južne Amerike, a u Europi da i ne govorimo.

Navijačima iz Hercegovine kojima su zastave oduzete na kraju utakmice nisu vraćene. Još sutra igramo u Rumunjskoj, a zatim se selimo u Istanbul gdje će očito vrijediti ista pravila.

Na tribine se i dalje neće moći unositi obilježja koja donose naši navijači iz Hercegovine i pitamo se kako bi primjerice reagirali Turci, Rumunji, Izraelci ili Finci koji su suorganizatori ovog Eura kada bi se u nekom našem gradu njima oduzimale zastave ako bi recimo za Tursku došli navijati navijači iz Njemačke koji bi na turskoj zastavi imali natpis nekog njemačkog grada?

Pitamo se bi li i tada Fiba bila tako rigorozna ili bi ipak popustila pred nekim većim nacijama. Nema sumnje da bi Turci i neki drugi narodi uložili žalbe na takvo postupanje sa zastavama.

Naravno da je zastavama s hrvatskim obilježjem mjesto u dvorani bez obzira o kojem se gradu na svijetu iz kojeg dolaze Hrvati radilo.

Idi na 24sata

Komentari 102

  • CiciMici27 07.09.2017.

    Treba istjerati iz hrvatskih reprezentacija zbog BH korijena: nogometaše - Mandžukić, Rakitić, Kovačić, Lovren, Ćorluka, košarkaše - Bogdanović, Bender, Ramljak, Planinić, Zubac, tenisače - Čilić, Dodig, rukometaše - Karačić, Slišković, Musa, Marić, Šego, Alilović I problem riješen ...

  • denisd_1 07.09.2017.

    Hvala bogu da se netko sjetio da napravi razliku između Hrvata i Rvata. I neka Rvati imaju svoju repku i svoju državu a ne da svojstaju sve što je Hrvatsko. Kažu to je povijesno mi smo Hrvati , pa jebote onda smo mi i Mađari jer smo bili pod austrougarskom , ili turci jer smo dijelom bili i pod Turskom vlašću. Ma neka Rvati idu u svoju maticu zemlju i tamo glasaju , rade i bave se korupcijiom a ne u Hrvatskoj.

  • ćeprolje 07.09.2017.

    I to je eu demokracija - SRAMOTA

Komentiraj...
Vidi sve komentare