Obavijesti

Sport

Komentari 102

Draga Fibo, a da hercegovački Hrvati uopće i ne igraju Euro?!

Draga Fibo, a da hercegovački Hrvati uopće i ne igraju Euro?!
1

Navijačima iz Hercegovine kojima su zastave oduzete na kraju utakmice nisu vraćene. Još sutra igramo u Rumunjskoj, a zatim se selimo u Istanbul gdje će očito vrijediti ista pravila

VIDEO

Nevjerojatno je da Fiba ima pravilo prema kojemu na Europskom prvenstvu navijači ne mogu imati zastave s hrvatskim obilježjima ako se radi o drugim državama.

Prije utakmice sa Španjolskom na ulazu su našim navijačima iz Hercegovine oduzete zastave na kojima su bili natpisi 'Mostar', 'Posušje', 'Neum'...

Hrvatsku u Rumunjskoj bodri stotinjak navijača. Među njima su, naravno, i Hercegovci. Trećinu naše reprezentacije čine igrači rođeni u Hercegovini. Bojan Bogdanović je Mostarac, Dragan Bender Čapljinac, Ivan Ramljak Posušak, a Darko Planinić Širokobriježanin.

Fibino pravilo je toliko besmisleno da primjerice hrvatski igrači koji su rođeni izvan Hrvatske onda praktički ne bi trebali ni nastupati za našu državu kad već ne mogu imati hrvatske zastave i obilježja hrvatskog naroda iz BiH s imenima gradova gdje su rođeni.

Ovo je zapravo skandalozno jer ti naši hrvatski grbovi s imenima gradova u kojima su Hrvati većina u BiH ne bi trebali nikome smetati. Dapače, naša dijaspora je toliko raširena da  za Hrvatsku primjerice na utakmicama nogometne reprezentacije navijaju ljudi od Australije, Kanade, Amerike, zemalja Južne Amerike, a u Europi da i ne govorimo.

Navijačima iz Hercegovine kojima su zastave oduzete na kraju utakmice nisu vraćene. Još sutra igramo u Rumunjskoj, a zatim se selimo u Istanbul gdje će očito vrijediti ista pravila.

Na tribine se i dalje neće moći unositi obilježja koja donose naši navijači iz Hercegovine i pitamo se kako bi primjerice reagirali Turci, Rumunji, Izraelci ili Finci koji su suorganizatori ovog Eura kada bi se u nekom našem gradu njima oduzimale zastave ako bi recimo za Tursku došli navijati navijači iz Njemačke koji bi na turskoj zastavi imali natpis nekog njemačkog grada?

Pitamo se bi li i tada Fiba bila tako rigorozna ili bi ipak popustila pred nekim većim nacijama. Nema sumnje da bi Turci i neki drugi narodi uložili žalbe na takvo postupanje sa zastavama.

Naravno da je zastavama s hrvatskim obilježjem mjesto u dvorani bez obzira o kojem se gradu na svijetu iz kojeg dolaze Hrvati radilo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao