To je to što me zanima!

Dragan Bender na dar za 18. rođendan dobio Žana Tabaka

TRENER UČITELJ Žan Tabak odrastao je uz Dinu Rađu i Tonija Kukoča te zna kako Dragana Bendera razviti u sjajnog igrača, kaže sportski direktor Maccabija Vujčić...
Vidi originalni članak

Dragan Bender, jedan od najvećih hrvatskih košarkaških talenata, danas je postao punoljetan. Sportski direktor Maccabija i njegov mentor Nikola Vujčić čestitao mu je dovođenjem hrvatskog trenera. Ugovor s Maccabijem potpisao je Žan Tabak.

Izraelska momčad u teškoj je situaciji te je trenutačno na predzadnjem mjestu skupine D Eurolige sa samo jednom pobjedom.

- Tabak je za nas bio idealan izbor jer je i sam bio igrač na najvišem nivou, kao pomoćni trener osvojio je Euroligu, a u Vitoriji je pokazao da je spreman i samostalno voditi momčad. Uzeli smo trenera koji je budućnost europske košarke. I nisam ja Tabaka predložio, nego predsjednik Shimon Mizrahi, a to mi je posebno drago - rekao je Vujčić, koji vjeruje da Bender od Tabaka može jako puno naučiti.

- Tabak je odrastao uz Kukoča i Rađu, razumije što znači imati strpljenje za mladog igrača, kako ga dozirati. Nema žurbe, Benderu je 18 godina i od njega tek treba očekivati velike stvari. Prvotimac je Maccabija. Ja sam s 18 godina igrao za Split i do ove razine mi je trebalo pet godina više. Bendera u Maccabiju cijene kao iznimno talentiranog košarkaša - istaknuo je Nikola Vujčić.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare