To je to što me zanima!

Drama NBA košarkaša: Uhitili su mi tatu, mogli bi ga mučiti!

Mehmet Kanter sveučilišni je profesor, a istanbulska policija uhitila ga je u njegovu domu u akciji privođenja Gulenovih pristalica. Njegov sin, Enes Kanter, NBA centar Oklahome, to je objavio na Twitteru
Vidi originalni članak

Enes Kanter (25) nije mogao iz Rumunjske jer mu je putovnica bila nevažeća. U međuvremenu je NBA igrač Oklahome zatražio američko državljanstvo, vratio se u SAD i nastavio kritizirati predsjednika Turske Tayyipa Erdogana, koji mu je uhitio oca.

Mehmet Kanter sveučilišni je profesor, a istanbulska policija uhitila ga je u njegovu domu u akciji privođenja Gulenovih pristalica. Enes je to objavio na Twitteru.

- Mog je oca uhitila turska vlada i Hitler našeg stoljeća - napisao je.

'Privode nevine ljude diljem zemlje'

Turske vlasti su košarkaša Oklahome proglasile teroristom zbog sumnji da surađuje s muslimanskim klerikom Gulenom, kojeg je Erdogan optužio da je organizirao puč prošlog srpnja, a sad su mu počeli privoditi članove obitelji.

- Policija je upala u našu kuću u Instanbulu i odvela mi oca, kao što odvode mnoge ljude diljem Turske samo zato što su članovi Hizmeta, pokreta koji se zalaže za jednakost, ljudska prava, demokraciju, nenasilje i prihvaćanje religija i kultnurnih raznolikosti. Mog oca su uhitili jer je otvoreno kritizirao vlast koja drži medije i sve u zemlji. Mogli bi ga mučiti samo zato jer je moj otac. Sad zamislite što se događa drugim ljudima, ako ovo prolazi NBA igrač - napisao je Enes Kanter.

Centar Oklahome rodio se u Švicarskoj i žestoki je protivnik Erdogana kojeg je i ranije nazivao 'Hitlerom 21. stoljeća'. Podržava Fethullaha Gulena čiju je organizaciju Turska prozvala terorističkom i privodi sve koji su imali veze s njom. 

- Ne možete me uhititi. Hahaha. Ne trošite energiju. Doći ću u Tursku i pljunuti na vaša ružna lica puna mržnje - poručio je turskim vlastima Enes Kanter.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Havanaisback 04.06.2017.

    jel to opet muslici kuhaju.... fuj fuj fuj

  • blokirani_lovac 03.06.2017.

    Koji k.... se vracao iz Svicarske u Tursku ?!?!

  • contreras 03.06.2017.

    turci su u slicnoj situaciji ko mi hrvati erdogana podrzavaju auslanderi i velicaju ga kao auslanderski adezeovci adz a ni jedni ni drugi nemaju pojma kakav je zivot u njihovoj zemlji

Komentiraj...
Vidi sve komentare