To je to što me zanima!

Drama protiv Rusije: Hrvatskoj uzeli gol u zadnjim sekundama, Bušlje i izbornik vikali na suce

Hrvatska u posljednjoj četvrtini nije zabila gol, a onda je Andro Bušlje zabio za izjednačenje. Suci su ga poništili jer je Vrlić uplivao na dva metra. Ovim porazom izgubili smo prvo mjesto u skupini
Vidi originalni članak

Kakva drama, kakav triler u Rotterdamu protiv Rusije. 

Prve tri četvrtine Hrvatska je djelovala sigurno, kao da pobjeda ne dolazi u pitanje. A onda u posljednjoj četvrtini kaos! Potpuni kaos. Hrvatska je vodila 13-11, a onda rade previše isključenja i Rusi dolaze na 14-13. Hrvatska cijelu četvrtu četvrtinu nije zabila gol, napad je bio katastrofalan, a onda smo, unatoč svemu, imali posljednji napad za izjednačenje. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

VATERPOLISTI ČEKAJU RUSE 'Ne možemo svakoga dobiti 10 ili 15 razlike, nije neočekivano'

Andro Bušlje zabio je gol, no suci su ga poništili.

- Hej, što vam je - vikao je Bušlje, koji je bio izvan sebe. Mahao je rukama, vikao na suce, nije mu bilo jasno zašto je poništen gol. 

Skočila je cijela naša klupa, vikao je i izbornik Tucak, za glavu se držao i Sandro Sukno, no rezultat je ostao nepromijenjen. Kako se čini suci su Vrliću svirali da je bio na dva metra. 

I umjesto sigurno pobjede, Hrvatska je izgubila utakmicu i prvo mjesto u skupini. U redu, nije drama, gotovo je ista stvar hoćemo li u četvrtfinalu igrati protiv Gruzije ili Kanade, no zabrinjava način na koji je Hrvatska odigrala posljednju četvrtinu. Ne želimo ni pomisliti što bi se dogodilo da se tako nešto ponovi u polufinalu i da ostanemo bez Olimpijskih igara u našem najtrofejnijem sportu od kojeg se i u Tokiju očekuju velike stvari. 

- Ritam je ubitačan, svaki dan je utakmica, a svaka je važna - rekao je dopredsjednik saveza Perica Bukić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Točno, ritam je ubitačan, iHrvatska je u 16 sati igrala dvije utakmice, no u pitanju su Olimpijske igre, a tu nema opuštanja. Hrvatska nikad, otkad je samostalna, nije propustila Olimpijske igre i ne odlazak u Tokio bila bi tragedija. Doduše, nismo bili u Barceloni 1992., no razlog je indolentost i nezainteresiranost Međunarodnog olimpijskog odbora da dovede Hrvatsku, čiji su klubovi u to vrijeme vladali Europom. No, vratimo se kvalifikacijama.

PROBLEMI U ROTTERDAMU Turci donijeli koronu u hotel s - Hrvatima! 'Sad ih odvode, a mi smo, srećom, svi negativni...'

Nakon prve tri utakmice činilo se  da vaterpolo savez već sutra može rezervirati avionske karte i smještaj u glavnom japanskom gradu. Tri utakmice, tri lagane pobjede. Mirnoća i koncentracija koju su pokazivali naši vaterpolisti doista je imponirala i činilo se da se samo korona može ispriječiti na putu do Tokija. Turska je već izbačena, a pravila su da svaka reprezentacija koja ima tri zaražena igrača mora odmah napustiti turnir i oprostiti se od Olimpijskih igara. No o tome ne želimo ni razmišljati. Uostalom, naša reprezentacija testirala se u utorak i svi nalazi bili su negativni. 

- Mjere su rigorozne, cijelo vrijeme koristimo i FFP2 maske koje pružaju najveću moguću zaštitu te vrste. S naše smo strane napravili sve, a sad, može li se na bazenu negdje proširiti... - kaže Bukić.

Inače, dodatne kvalifikacije  u Rotterdam tek su druge u povijesti na kojima Hrvatska traži put na OI. Prvi put igrali smo ih uoči OI-ja 2004., a igralo se u Rio de Janeiru. Hrvatska je dominirala i osvojili smo turnir. U polufinalu smo, tek da znate, pobijedili Rumunje 12-0, a u finalu slavili protiv Njemačke 6-1. Igor Hinić tada je bio proglašen za najboljeg igrača. Na ovom turniru, nastavi li ovako, najbolji igrač mogao bi biti Luka Bukić. 

Što dalje?

Hrvatska sutra u 20.30 igra posljednju utakmicu u skupini protiv Njemačke, a onda kreće četvrtfinale. Kako sad stvari stoje, završit ćemo drugi u skupini, što nam u četvrtfinalu u petak donosi Gruziju ili Kanadu, ali bi nas u polufinalu onda čekao pobjednik skupine A, vjerojatno Crna Gora. Eventualnu šansu za popravni i treće mjesto, posljednje koje donosi plasman u Tokio, vjerojatno bismo tražili preko Grčke.

Od Hrvatske se u Tokiju očekuju velike stvari, Barakude su naši kandidati za medalju. Stoga, dečki, pamet u glavu. Ako ste već morali pogriješiti i upasti u crnu rupu, bolje da je to bilo protiv Rusije nego u četvrtfinalu. Jer tamo više nama popravka... 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • upozorenje i pravda 17.02.2021.

    Suci su lopovi

  • jamesbond7777 17.02.2021.

    Ha-ha, barakude, kauboji, vatreni 😂😂😂😂ne bum nis reko jer bude odmah crveni/i taj nije ime pametnijeg posla kaj imena zmislja

  • 17.02.2021.

    Crna rupa je često kad se igra s ozbiljnim protivnikom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare