Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Ne možemo svakoga dobiti 10 ili 15 razlike, nije neočekivano'

'Ne možemo svakoga dobiti 10 ili 15 razlike, nije neočekivano'

Ako smo trebali imati neku slabiju utakmicu na turniru, nadam se da je to onda bila upravo ova protiv Francuske, komentirao je branič Marko Macan pobjedu nad Francuskom.

VIDEO

Prvi omanji val zanjihao je hrvatski brod u Rotterdamu, ali bez posljedica. Bila je to jedna malo valovitija vožnja nego prve dvije po mirnom moru, a što uopće nije ni tako nepoželjno jer nakon +10 s Rumunjima i +17 s Nizozemskom valja osjetiti i malo veći intenzitet, dionice kada protivnik puše za vratom i kada je stani-pani. A u takvoj situaciji Francuska nije realno imala šanse iako je svakako zaslužila pohvale za svoju izvedbu i konačnih 13-10 u korist Hrvatske.

Pokretanje videa...

01:16

- Rekao bih da je možda malo i za očekivati da ćemo jednom morati ući u neku utakmicu malo slabije. To mi nikako nismo htjeli, da se razumijemo, ali tako se dogodilo. Francuska nije uopće za podcijeniti, solidna momčad s nekoliko izvrsnih pojedinaca. U trećoj smo četvrtini malo jače ‘stisnuli’ te smo pogurali vodu na svoj mlin. Ako smo trebali imati neku slabiju utakmicu na turniru, nadam se da je to onda bila upravo ova protiv Francuske - komentirao je branič Marko Macan.

Barakude svladale Francusku: Namučile se za treću pobjedu
Barakude svladale Francusku: Namučile se za treću pobjedu

I rezultat kazuje da su Francuzi bili najozbiljniji protivnici na ovom turniru, uostalom, nedavno su i protiv Srbije u Debrecenu tri četvrtine proveli u egalu, pa ni ovo jučer protiv Hrvatske nije bilo slučajno.

- Na početku smo se malo mučili. Nismo odigrali onako agresivno u obrani i napadu kao prve dvije utakmice, imali smo i dosta pogrešaka, ali to je isto i za očekivati. Ne možemo baš svakog suparnika dobiti s 10 ili 15 golova razlike - kazao je kapetan Andro Bušlje.

Teško da će takav danas već od 14:30 (HRT 2) biti Rusi koji su se mučili u prve dvije utakmice, baš s Francuzima (13-12) i onda još neočekivanije s Rumunjima s kojima su izvukli remi 9-9. No, jučer su pokazali za što su sposobni razbivši Njemačku 17-5. Nose ih igrači iz hrvatskih klubova, jugaš Merkulov, koji u reprezentaciji zbog većih ovlasti igra puno bolje nego u Jugu, te mladostaš Harkov za kojeg bismo rekli da je situacija obrnuta. Barem je tako na ovom turniru jer još uvijek ne trpa protivničke mreže koliko zna i koliko je, uostalom, prošle godine na Euru kada je bio najbolji strijelac. Valjda neće krenuti danas.

Makar, s njima dvojicom latentna opasnost ne prestaje.  Uz Harkova na desnoj je strani još jedan izvrsni ljevak Nagaev i taj duo čini definitivno i bez pretjerivanja ponajbolju desnu stranu na svijetu. Na dva metra su dva vrlo dobra centra Lisunov i Derevjankin, imaju i letećeg plivača Holoda, dok su ipak ponešto kvalitetom tanji na lijevoj strani te na pozicijama braniča i golmana. Vrlo dobra momčad koja definitivno i pored Hrvatske, Grčke i Crne Gore zamišlja sebe u Tokiju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti
NEUNIŠTIV JE

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti

Modrić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Real Madrida nad Barcelonom (3-2) i opet bio ključan čovjek svoje momčadi...
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi