Obavijesti

Sport

Komentari 25

Drama protiv Rusije: Hrvatskoj uzeli gol u zadnjim sekundama, Bušlje i izbornik vikali na suce

Drama protiv Rusije: Hrvatskoj uzeli gol u zadnjim sekundama, Bušlje i izbornik vikali na suce

Hrvatska u posljednjoj četvrtini nije zabila gol, a onda je Andro Bušlje zabio za izjednačenje. Suci su ga poništili jer je Vrlić uplivao na dva metra. Ovim porazom izgubili smo prvo mjesto u skupini

VIDEO

Kakva drama, kakav triler u Rotterdamu protiv Rusije. 

Prve tri četvrtine Hrvatska je djelovala sigurno, kao da pobjeda ne dolazi u pitanje. A onda u posljednjoj četvrtini kaos! Potpuni kaos. Hrvatska je vodila 13-11, a onda rade previše isključenja i Rusi dolaze na 14-13. Hrvatska cijelu četvrtu četvrtinu nije zabila gol, napad je bio katastrofalan, a onda smo, unatoč svemu, imali posljednji napad za izjednačenje. 

Pokretanje videa...

01:16
'Ne možemo svakoga dobiti 10 ili 15 razlike, nije neočekivano'
'Ne možemo svakoga dobiti 10 ili 15 razlike, nije neočekivano'

Andro Bušlje zabio je gol, no suci su ga poništili.

- Hej, što vam je - vikao je Bušlje, koji je bio izvan sebe. Mahao je rukama, vikao na suce, nije mu bilo jasno zašto je poništen gol. 

Skočila je cijela naša klupa, vikao je i izbornik Tucak, za glavu se držao i Sandro Sukno, no rezultat je ostao nepromijenjen. Kako se čini suci su Vrliću svirali da je bio na dva metra. 

Zagreb: Prijateljska vaterpolo utakmica između reprezentacije Hrvatske i Rusije

I umjesto sigurno pobjede, Hrvatska je izgubila utakmicu i prvo mjesto u skupini. U redu, nije drama, gotovo je ista stvar hoćemo li u četvrtfinalu igrati protiv Gruzije ili Kanade, no zabrinjava način na koji je Hrvatska odigrala posljednju četvrtinu. Ne želimo ni pomisliti što bi se dogodilo da se tako nešto ponovi u polufinalu i da ostanemo bez Olimpijskih igara u našem najtrofejnijem sportu od kojeg se i u Tokiju očekuju velike stvari. 

- Ritam je ubitačan, svaki dan je utakmica, a svaka je važna - rekao je dopredsjednik saveza Perica Bukić.

Pokretanje videa...

01:16

Točno, ritam je ubitačan, iHrvatska je u 16 sati igrala dvije utakmice, no u pitanju su Olimpijske igre, a tu nema opuštanja. Hrvatska nikad, otkad je samostalna, nije propustila Olimpijske igre i ne odlazak u Tokio bila bi tragedija. Doduše, nismo bili u Barceloni 1992., no razlog je indolentost i nezainteresiranost Međunarodnog olimpijskog odbora da dovede Hrvatsku, čiji su klubovi u to vrijeme vladali Europom. No, vratimo se kvalifikacijama.

Turci donijeli koronu u hotel s - Hrvatima! 'Sad ih odvode, a mi smo, srećom, svi negativni...'
Turci donijeli koronu u hotel s - Hrvatima! 'Sad ih odvode, a mi smo, srećom, svi negativni...'

Nakon prve tri utakmice činilo se  da vaterpolo savez već sutra može rezervirati avionske karte i smještaj u glavnom japanskom gradu. Tri utakmice, tri lagane pobjede. Mirnoća i koncentracija koju su pokazivali naši vaterpolisti doista je imponirala i činilo se da se samo korona može ispriječiti na putu do Tokija. Turska je već izbačena, a pravila su da svaka reprezentacija koja ima tri zaražena igrača mora odmah napustiti turnir i oprostiti se od Olimpijskih igara. No o tome ne želimo ni razmišljati. Uostalom, naša reprezentacija testirala se u utorak i svi nalazi bili su negativni. 

- Mjere su rigorozne, cijelo vrijeme koristimo i FFP2 maske koje pružaju najveću moguću zaštitu te vrste. S naše smo strane napravili sve, a sad, može li se na bazenu negdje proširiti... - kaže Bukić.

Inače, dodatne kvalifikacije  u Rotterdam tek su druge u povijesti na kojima Hrvatska traži put na OI. Prvi put igrali smo ih uoči OI-ja 2004., a igralo se u Rio de Janeiru. Hrvatska je dominirala i osvojili smo turnir. U polufinalu smo, tek da znate, pobijedili Rumunje 12-0, a u finalu slavili protiv Njemačke 6-1. Igor Hinić tada je bio proglašen za najboljeg igrača. Na ovom turniru, nastavi li ovako, najbolji igrač mogao bi biti Luka Bukić. 

Što dalje?

Hrvatska sutra u 20.30 igra posljednju utakmicu u skupini protiv Njemačke, a onda kreće četvrtfinale. Kako sad stvari stoje, završit ćemo drugi u skupini, što nam u četvrtfinalu u petak donosi Gruziju ili Kanadu, ali bi nas u polufinalu onda čekao pobjednik skupine A, vjerojatno Crna Gora. Eventualnu šansu za popravni i treće mjesto, posljednje koje donosi plasman u Tokio, vjerojatno bismo tražili preko Grčke.

Od Hrvatske se u Tokiju očekuju velike stvari, Barakude su naši kandidati za medalju. Stoga, dečki, pamet u glavu. Ako ste već morali pogriješiti i upasti u crnu rupu, bolje da je to bilo protiv Rusije nego u četvrtfinalu. Jer tamo više nama popravka... 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram