To je to što me zanima!

Dramatična završnica Prve HNL: Tko će ispasti iz elitnog društva?

Do kraja Prve HNL preostala su još samo tri kola, a borba za ostanak u prvoj ligi bit će tijesna. Posljednje plasirana momčad ispada u Drugu ligu, a u prvu izravno ulazi prvak iz Druge
Vidi originalni članak

HNL ulazi u samu završnicu, ovaj tjedan igra se dvostruki program, a prva je na rasporedu utakmica između Istre 1961 i Lokomotive od 17 sati, strašno bitna za odluku o tome tko će ispasti.

POGLEDAJTE VIDEO: Istra 1961

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Četiri su momčadi koje se bore za ostanak ove sezone - Slaven Belupo, Lokomotiva, Varaždin i Istra 1961, a vrlo je lako moguće da će utakmice iz posljednjeg kola odlučiti tko ostaje u ligi. 

Lokomotiva je u 33. kolu kod kuće slavila protiv Slaven Belupa 3-1, a u 32. kolu također je na domaćem terenu protiv Šibenika upisala pobjedu 1-0. 

- Lako je regenerirati se nakon ovakvih pobjeda. Ne razmišljamo da bi moglo biti umora, igrači jedva čekaju utakmicu. Svjesni smo kakav smo posao napravili u zadnja tri tjedna, došli smo u situaciju da dva kola prije kraja možemo teoretski potvrditi ostanak u ligi, da nam je to netko ponudio prije dva tjedna rekli bi mu da nije normalan, no mi nismo normalni jer smo si to priuštili - bio je iskren Samir Toplak. 

- Ponosan sam na dečke kako su reagirali pod strašnim pritiskom. Postali smo kompaktna i agresivna momčad. Očekujem to i sutra u Puli. Sigurno da je domaćin pod većim pritiskom, a to moramo iskoristiti - rekao je trener Lokomotive uoči gostovanja kod Istre 1961. 

S druge strane, Istra bi u slučaju poraza ili remija vjerojatno već bila u drugoj ligi iako dosta toga ovisi i o drugim rezultatima. 

- Matematički gledano nije sve na nama, jer nam se neki rezultati moraju poklopiti, ali direktni konkurenti imaju teži raspored od nas i svjesni smo da će se puno toga nas pitati. Mi moramo odraditi svoj dio posla, da bi onda pratili druge i gledali njihove rezultate - rekao je trener Danijel Jumić i dodao:

- U zadnje vrijeme stvari se ne odvijaju u smjeru u kojem bismo mi željeli, ali moramo se nastaviti baviti onime na što možemo utjecati, a to smo mi. Nisam išao previše daleko u sve moguće kombinacije, prvenstveno razmišljam o nama i maksimalni fokus mi je na današnjoj utakmici.

Kapetan Slavko Blagojević svjestan je situacije te se nada pozitivnom rezultatu. 

- Moramo pobijediti utakmicu. Trebamo izaći van na teren, pokazati da smo muškarci i igrati, nemamo više puno vremena - zaključio je. 

Slaven Belupo trenutačno je sedmi s 31 bodom, iza njega slijedi Lokomotiva s 29, pa Varaždin s 27 i posljednja je Istra 1961 s minimalnih 25 bodova. 

Borba za ostanak

34. kolo

  • Istra - Lokomotiva, 11.5. u 17 sati
  • Slaven Belupo - Rijeka, 12.5. u 16 sati
  • Dinamo - Varaždin, 12.5 u 18:05  

35. kolo

  • Istra 1961 - Slaven Belupo, 15.5. u 17 sati 
  • Lokomotiva - Osijek, 15.5. u 19:05
  • Varaždin - Rijeka, 16.5. u 15:00

36. kolo

  • Slaven Belupo - Varaždin, 22.5. u 18 sati
  • Hajduk - Lokomotiva, 22.5 u 18 sati
  • Osijek - Istra 1961, 22.5. u 18 sati

Idi na 24sata

Komentari 23

  • 11.05.2021.

    Zašto nema Jajduka u izboru za glasanje ?

  • DenisKešić 11.05.2021.

    hahahahahaha ..koja karma ..sad sam tek skužio. ako istra danas pobjedi .onda Osijek odlučuje tko će ispasti ..igra sa lokomotivom , pa sa istrom ..strava

  • bobiii 11.05.2021.

    Lokosi imaju sudački poguranac,dovoljno je vidjeti njihov vodeći gol protiv Slavena. Mislim da je Varaždin najbliži drugoj ligi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare