To je to što me zanima!

Dramatični finale Super Bowla potukao sve rekorde u Americi

Finale između New Englanda i Seattlea pratilo je 114,4 milijuna ljudi. Twitter bilježi 395.000 "tvitova" po minuti u završnim trenucima utakmice Patriotsa i Seahawksa
Vidi originalni članak

Dramatični povratak New England Patriotsa u finalu Super Bowla protiv Seattle Seahawksa na stadionu u Arizoni u TV prijenosu pratilo je 114,4 milijuna ljudi. Time je finale Super Bowla postao najgledaniji prijenos u američkoj povijesti nadmašivši prošlogodišnji finale Seahawkska i Broncosa koji je gledalo 112,2 milijuna ljudi.

REUTERS/PIXSELL

Patriotsi su postali prva momčad u povijesti američkog nogometa koja je u finalu Super Bowla gubila dvoznamenkastom razlikom u drugom poluvremenu i na kraju slavila. Patriotsi su pobijedili 28-24 u dramatičnom finalu odlučenom u posljednjim sekundama utakmica. Trener hrvatskih korijena Bill Belichick bio je bolji od kolege, trenera Petea Carrolla, također podrijetlom Hrvata. Utakmicu u Arizoni sudio je i sudac s hrvatskim korijenima. A to je gledalo čak 47,5 posto američkih kućanstava što je najbolji rezultat u zadnjih 30 sezona Super Bowla, od finala iz 1986.

REUTERS/PIXSELL

Na poluvremenu je gledatelje pred TV ekranima zadržala američka pjevačica Katy Perry. Tijekom pauze u prosjeku je 118,5 milijuna ljudi gledalo show američke pop princeze što je tri milijuna gledatelja više nego što ih je bilo na poluvremenu prošlogodišnjeg finala Super Bowla.

REUTERS/PIXSELL

395.000 "tvitova" u minuti

Prometno je bilo i na društvenim mrežama. Twitter je zabilježio rekordnih 395.000 "tvitova" u minuti nakon dramatičnog presjecanja lopte Malcolma Butlera u posljednjim sekundama utakmice. Twitter nakon pobjede Patriotsa bilježi 379.000 "tvitova" u minuti. Na poluvremenu tijekom showa Katy Perry bilo je 238.400 "tvitova" u minutu. Pogledajte ispod kako je Twitter reagirao na pojedine trenutke finala Super Bowla.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • felipe 03.02.2015.

    Baš bilo zanimljivo za gledati..dvije ujednačene momčadi!

  • ispravak_navoda 03.02.2015.

    dramaticno. skoro 400 tisuca tweetova, stvarno dramaticno. dajte sad jos rezultate nascara i bejzbola. mozete i polo ubacit da se englezi ne osjete zakinuto....

  • niner 03.02.2015.

    definitivno najbolji super bowl koji sam gledao, odlicna tekma

Komentiraj...
Vidi sve komentare