Obavijesti

Sport

Komentari 80

Bitka za Hrvatsku u Phoenixu: Patriotsi su srušili Seahawkse

Bitka za Hrvatsku u Phoenixu: Patriotsi su srušili Seahawkse
47

New England je dobio Seattle 28-24 u finalu Super Bowla. Trener Patriotsa je Bill Belichick, bio je bolji od Petea Carrolla, trenera Seahawksa. Obojica su Hrvati...

VIDEO

New England Patriotsi pobijedili su Seattle Seahawkse 28-24 u finalu 49. Super Bowla u Arizoni. Patriotsi su slavili na stadionu Sveučilišta Phoenix pred više od 70.000 navijača u, kako su američki mediji najavili dvoboj, "Bitki za Hrvatsku" .

Treneri Patriotsa i Seahawksa, kao i jedan igrač New Englanda, imaju hrvatske korijene. Utakmicu je sudio također čovjek hrvatskog podrijetla, Bill Vinovich.

- Zadnji put kad sam osvojio naslov, moj otac je bio živ. Siguran sam da je pratio sve odozgo. Na njega sam prvo pomislio kad je završila utakmica - rekao je trener Patriotsa Bill Belichick i dodao:

- Znao sam da ćemo osvojiti Super Bowl. Kako i ne bismo, pogledajte našu momčad. To su sve sjajni dečki. Ponosan sam na njih. Nadam se da mi neće ispasti trofej. Bilo bi mi žao - rekao je Belichick, koji će dobiti šansu posjetiti Hrvatsku , domovinu svojih predaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatska turistička zajednica najavila je kako će pobjedničkog trenera odvesti na put u Hrvatsku kako bi istražio zemlju svojih predaka te iskusio povijest, krajolike, baštinu, arhitekturu i hrvatsku kuhinju.

REUTERS/PIXSELL

Patriotsi su u nevjerojatnoj utakmici slavili iako su gubili 24-14 u drugom poluvremenu. Postali su prva NFL momčad u povijesti Super Bowla koja je gubila dvoznamenkastom razlikom u drugom poluvremenu i na kraju podigla trofej.

Patriotsi su poveli dvije minute prije kraja i zadržali vodstvo. Tom Brady bacio je četiri dodavanja za polaganje . New Englandu je ovo prvi Super Bowl u 10 godina.

REUTERS/PIXSELL

Seattle je imao šansu za pobjedu u zadnjoj minuti utakmice. Seattle je imao akciju za polaganje, ali Malcolm Butler je heroj Patriotsa. Presjekao je Butler loptu i 20 sekundi prije kraja utakmice osigurao pobjedu svojoj momčadi.

Tom Brady pridružio se Terryju Bradshawu i Joe Montani koji su jedini "quaterbackovi" s četiri naslova. Brady je proglašen i igračem utakmice.

Bill Belichick je također osvojio četiri titule , a to je u NFL-u uspjelo još samo jednom treneru, Chucku Nollu, legendi Steelersa.

REUTERS/PIXSELL

Noć Hrvata u Super Bowlu

Bill Belichick, trener Patriotsa, podrijetlom je iz Hrvatske, djed mu se prezivao Beličić i bio je iz Karlovca. S druge strane, Pete Carroll, trener Seattlea, također je podrijetlom Hrvat. Njegovi djed i baka iz ondašnje Austro-Ugarske emigrirali su u SAD.

REUTERS/PIXSELL

Rob Ninkovich , igrač Patriotsa, također vuče korijene iz Hrvatske. Njegovo obiteljsko stablo grana se na prezimena Bukovac, Starčević i Sičić. Noć Hrvata na stadionu zaokružio je Bill Vinovich, glavni sudac utakmice.

REUTERS/PIXSELL

30 sekundi reklama - 4,5 milijuna dolara

Budweiser je napravio nastavak reklame koja je bila hit prošle godine. Reklamu o psiću koji je osvojio svijet prikazali su u pauzi Super Bowla.

VIDEO

Puno je prašine podigla i reklama u kojoj Charlotte McKinney promovira sve prirodno u reklami za restoran brze hrane.

VIDEO

Tijekom Super Bowla e mitirano je više od 70 reklama, a procjenjuje se kako će zarada biti vrtoglavih 315 milijuna dolara.

Svakom igraču Patriotsa 650.000 kuna

Prema prvim procjenama, ovogodišnji Super Bowl nadmašio je gledanost prošlodišnjeg koji je sa 111 milijuna gledatlje bio najgledaniji TV prijenos u američkoj povijesti.

Utakmicu Patriotsa i Seahawksa gledalo je 115 milijuna ljudi u SAD-u i još stotine milijuna širom svijeta.

Svaki igrač New England Patriotsa za osvojeni naslov dobit će bonus od 94.000 američkih dolara, što je oko 650.000 kuna. Igrači Seattlea morat će se utješiti sa "samo" 330.000 kuna.

Katy Perry zapalila stadion

Na poluvremenu utakmice u Arizoni nastupila je 30-godišnja američka pop princeza, Katy Perry. Napravila je pravi "šou", ali sa stadiona nije otišla presretna. Naime, Katy je navijala za Seattle.

REUTERS/PIXSELL
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića