To je to što me zanima!

Draženov Golf vraćen je gdje pripada - tamo u njegovu ulicu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Mama Biserka redovito ga je koristila i njime išla na grob na Mirogoju. Danas je postavljen tamo gdje pripada - u njegovu ulicu, ispod njegova koša na Baldekinu...
Vidi originalni članak

Dva Golfa obilježila su život Dražena Petrovića - onaj crveni u kojem je tragično nastradao i zauvijek zaklopio oči te onaj bijeli koji je trebao biti dar od Bosne za prvi potpisani ugovor.

POGLEDAJTE VIDEO:

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ovo je neka sretnija priča, priča o bijelom Golfu i beskrajnoj nadi...

POGLEDAJTE GALERIJU:

Dražen je tada, tek zeleni 19-godišnjak, vagao brojne opcije... Tek je odslužio vojni rok u JNA, a za njega su se trgali Cibona, Šibenka, Bosna, Partizan, Notre Dame... Ključni trenuci u borbi za, ispostavit će se, najboljeg hrvatskog košarkaša ikada dogodili su se 1984. godine. Tada je Cibona Nakićevim horokom u zadnjoj sekundi pobijedila Zvezdu i postala prvak Jugoslavije.

To je značilo da će Cibona biti predstavnik Jugoslavije u Kupu europskih prvaka. Tada je u Ciboni sve zapaženiju ulogu imao i Draženov brat Aleksandar stoga je bilo očigledno gdje će Dražen nastaviti karijeru.

Bosna mu je za prvi profesionalni ugovor namjeravala pokloniti bijeli Golf i tako ga uvjeriti da su upravo oni prava opcija. Automobil je i dan-danas u izvanrednom stanju i Draženova majka Biserka ga je redovito vozila.

- Čuvam sve Draženove uspomene pa i taj automobil s kojim odlazim na Mirogoj. Taj Golf su ljudi iz Bosne namijenili Draženu kao dio transfera - rekla je Draženova mama pa dodala:

- Kad je taj posao propao, moj suprug Jole i Neven Spahija otišli su u Sarajevo i kupili taj Golf.

Inače, na Mirogoju je svojevremeno bio i Diego Maradona. Tada je Biserki poklonio svoj dres, a ona njemu Draženov.

Draženov Golf danas je postavljen tamo gdje i pripada. U njegovom rodnom Šibeniku, u njegovu ulicu ispod njegova koša. Kao da nikad nije ni otišao, kao da još uvijek sjedi u kući zarobljen u trenutku vremena, a Golf čeka da ga izvede 'na vožnju'...

 

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Rodni ideolog 21.06.2017.

    Poklonimo se Draženovom golfu...

  • pegla4 20.06.2017.

    Prestao sam jesti pastetu jer ova iskace iz svake

  • Josip Joe Milovich 20.06.2017.

    Brate umra je prije 25 godina, ne pilajte više!

Komentiraj...
Vidi sve komentare