To je to što me zanima!

Du Rietz je najveća opasnost: 'Švedska je favorit za medalje'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Najveća opasnost za gol Mirka Alilovića bit će lijevi vanjski Kim Ekdahl Du Rietz (24), koji je u prve dvije utakmice zabio 12 golova i najbolji je švedski strijelac...
Vidi originalni članak

Šveđani su na OI-ju u Londonu 2012. osvojili srebro i najavili povratak na svjetsku scenu, gdje ih nije bilo od 2002.

- I bez Kima Anderssona ova reprezentacija može jako puno, sigurno su u krugu favorita za osvajanje medalje - kaže naš proslavljeni golman Mirko Bašić.

Najveća opasnost za gol Mirka Alilovića bit će lijevi vanjski Kim Ekdahl Du Rietz, koji je u prve dvije utakmice zabio 12 golova i najbolji je švedski strijelac. Glavna odlika Šveđana je obrana 6-0, iz koje kreću kontre i polukontre. Krila Ekberg i Petersen (osam golova Bjelorusijima) izuzetno su precizna, rijetko griješe.

Na crti će se voditi bespoštedna borba, u napadu igra Andreas Nilsson (sedam golova Bjelorusiji), a u obrani se mijenjaju iskusni veteran Jernemyr i Tobias Karlsson. O rukometu ne znaju puno, no tući znaju. Prvi golman je Mattias Andersson, koji nije loš, no ne čini prevagu.

  • Sedmorka Hrvatske: Alilović, Štrlek, Bičanić, Duvnjak, Kopljar, Čupić, Vori
  • Sedmorka Švedske: Andersson, Petersen, Du Rietz, Karlsson, Jakobsson, Ekberg, Nilsson 
Idi na 24sata

Komentari 10

  • 17.01.2014.

    Hahahaha čuj to Švedska, prije 10 godina opasni, ali sad ćemo ih zgazit ako budemo igrali barem na 70%

  • SWEET CHILD 17.01.2014.

    Otreso bi njega Nikša Kaleb dvaput o pod i kad se kroz strah u njega uvuče ona nesigurnost pri dolasku na obrambeni zid on je praktički 'out' za cijelu utakmicu!

  • Neutralni 17.01.2014.

    Realno smo malo jači i iskusniji od njih i toga su svijesni i oni i mi.. Opuštanja ne smije biti inače kazna slijedi. Trebamo biti svijesni da će gledalište biti veliki plus za njih a moguče i sudije da budu malo vukle jer su oni isto što i domačini. Sa srećom dečki i nadamo se dva nova boda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare