To je to što me zanima!

Dudu: Bliži se kraj, a kad on dođe, želim postati menadžer

"Nisam definitivno odlučio pospremiti kopačke. Imam i sada neke ponude nižih liga, a kad se vratim u Rio vidjet ću što ću napraviti. Kraj se bliži, a uskoro ću odlučiti je li stigao i definitivni kraj igranja", kaže Dudu...
Vidi originalni članak

Eduardo da Silva (36) vratio se u Zagreb nakon godinu dana i već tradicionalno u Zagrebu provodi zimske praznike obilazeći svoja najdraža mjesta. Iako mu je uskoro 37, nije siguran kada će točno završiti s igračkom karijerom, no ima planove za poslije. Iako je u Šahtaru završio trenersku akademiju i dobio A licencu, taj ga dio, kaže, ne zanima.

DAVOR ŠUKER 'Dudu će biti naš ambasador, a utakmica sa Srbijom junačka'

- Želim ostati u nogometu i baviti se ovim što sam nedavno počeo, a to je posredništvo. U kontaktu sam s najvećim brazilskim menadžerskim agencijama i preporučujem klubovima mlade i nadarene igrače, pa sam tako nedavno i Varaždinu ponudio dvojicu mladih Brazilaca. Planiram upisati UEFA MIP akademiju za nogometni menadžment namijenjenu isključivo nogometašima koji su igrali na vrhunskoj razini - rekao je Dudu za SN.

- To mi je zanimljivije od nastavka trenerske akademije kako bih imao više vremena za djecu i obitelj.  Prošlu sam godinu s Lorenom (14) i Matheusom (9) u nekim trenucima imao osjećao kao da sam vozač Ubera - vozi djecu u školu, pa iz škole, pa na trening, na ples, na sve izvanškolske aktivnosti kojima se bave, ali bilo mi je lijepo - kaže Eduardo. 

Zadnju utakmicu odigrao je u Varšavi, u prvenstvenom dvoboju protiv Zaglebia iz Sosnowieca 19. kolovoza 2018., no to neće biti i posljednja u karijeri, iako će mu uskoro 37 godina.

- Nisam definitivno odlučio pospremiti kopačke. Imam i sada neke ponude nižih liga, a kad se vratim u Rio vidjet ću što ću napraviti. Kraj se bliži, a uskoro ću odlučiti je li stigao i definitivni kraj igranja - kaže.

Godinu dana bez nogometa proveo je s obitelji. 

- Uživao sam s obitelji, a nakon što sam zaliječio ozljedu, trenirao sam tri puta tjedno i još sam dva dana u tjednu igrao nogomet s dečkima u kvartu. Ali te su mi "obaveze" dozvoljavale da puno vremena provedem s obitelji. Kad si u profesionalnom režimu, onda imaš vrlo malo slobodnog vremena, možda sat-dva dnevno. I to mi je bilo premalo, uvijek mi je nedostajalo vremena za obitelj - požalio se odmoreni Dudu.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 02.01.2020.

    Eklatantan primjer štoklomskog sindroma. Čuj on bi bio menadžer, oćeš li i na instrukcije kod tatte u Bosnu moj Dudu?

  • imal' tanje? 02.01.2020.

    Al nemoj onda poslije plakat kad ti igraci budu na sud jer ih kamataris, kao sto si ti.. kao da ne znas kako to funckionira

  • hadred18 02.01.2020.

    Igračina i to samo kakva, i to do onog krvničkog starta mesara Taylora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare