To je to što me zanima!

Dudu: Engleski navijači su civiliziraniji od hrvatskih

Mislim da su mi iskustva iz hrvatske lige doista od velike koristi, rekao je Dudu govoreći o usporedbi hrvatskoga i engleskoga velikoga derbija
Vidi originalni članak

Pred Eduardom i Arsenalom je veliki okršaj. Protivnik u polufinalu Carling Cupa je Tottenham, koji možda ne spada u skupinu onih najjačih, ali Topnici i Spursi su tradicionalni rivali. Jednako kao što su bili i Dinamo i Hajduk u vrijeme kada je Eduardo predvodio Modre.
- Ta dva dvoboja vrlo su slična, oba su puna naboja i intenziteta. Ali u sjevernom Londonu navijači su puno mirniji i civiliziraniji jedni prema drugima. U Hrvatskoj navijače suparničkih momčad uvijek treba strogo odvojiti - ispričao je Dudu u mikrofone engleskih novinara.
Eduardo je u Dinamovu dresu odigrao puno derbija protiv Hajduka, u nekima i zabijao važne golove, što mu je veliko iskustvo. I pomoći će u pripremi za utakmicu protiv Tottenhama.
- Mislim da su mi iskustva iz Hrvatske doista od velike koristi. Osobito kad je riječ o ogledima s protivnicima kao što su Spursi. Nadam se samo da će mi trener ponovno pružiti priliku - kaže Eduardo.
Prema svemu sudeći, Wenger će hrvatskog reprezentativca poslati na travnjak od prve minute. Partner u napadu u srijedu navečer ponovno bi mu trebao biti 19-godišnji Nicklas Bendtner. Suradnja između njih dvojice potopila je i Burnley u nedjelju.


'S BENDTNEROM JE VRLO UGODNO IGRATI'
Eduardo da Silva nije završio bez gola četiri posljednje utakmice za sastav Arsenea Wengera. Njegovu se umijeću dive svi - navijači na blogovima, suigrači, trener i klupske legende poput Iana Wrighta.
- Protiv Burnleya je krenulo nezgodno. Pogodili su nam gredu na samom početku utakmice, u petoj ili šestoj minuti. Srećom, dobio sam potom jednu dobru dubinsku loptu, pobjegao i zabio - izjavio je Dudu za Totalsport.
Posebno lijepo je gledati ga uz 20-godišnjega danskog centarfora Niklasa Bendtnera, s kojim je Dudu postao izvrstan tandem, tako da Topnici više ne ovise o Van Persieju i Adebayoru.
- Paše mi Bendtner. Nije egoist. On traži mene, ja tražim njega. Jednostavno smo se našli i jako se dobro razumijemo. Odličan je igrač, malo sporiji, ali jak na lopti, nešto poput Ibrahimovića.
Odnedavno, makar tek povremeno, dijelite svlačionicu s Davidom Beckhamom. Kakav je slavni Englez zapravo izbliza?
- Radi uglavnom sam s trenerom koji mu je dodijelio klub ili s našom drugom momčadi. S nama iz prve odradio je samo jedan trening, i to prvi otkad je došao, prošle srijede. Bio je to “show”. Stigla je hrpa fotoreportera, samo zbog njega jer ih inače nema. Slikao se sa svima.
- Čini mi se simpatičan tip. Često ga susretnemo u svlačionici. Normalno se ponaša i komunicira s nama, iako je većina igrača u Arsenalu puno mlađa od njega - ispričao je Eduardo. (ts)

Idi na 24sata

Komentari 2

  • odad 08.01.2008.

    e,moj god of war. Zar nam je rat opravdanje za ludovanje po stadionima, međusobne tučama,divljanje po cestama i ostala sranja . Daj još jednom razmisli. Ja se za to nisam borio.

  • god of war 08.01.2008.

    istina,ali dudu moj,da su oni u skoro krajem 20 stoljeća se borili protiv dva naroda,da si branio svoju državu itd itd,pitao bi te onda...tako da je ovo suvišno šta pričaš..drži se onoga što znaš,tj igranje nogometa,ok.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare