To je to što me zanima!

Duvnjak kao Modrić! Metličić: On nikad nije bio ovako dobar

Nikad nije bio tako racionalan. Ne srlja u napadu, ne forsira udarac, ne griješi, u obrani je odličan..., nabraja Metličić o kapetanu koji u četiri utakmice na Euru ima šut 15-18!
Vidi originalni članak

Čovjek je godinama najbolji hrvatski igrač i u samom je svjetskom vrhu. Izrauban, u zenitu karijere, a uvijek ostavlja srce za Hrvatsku. No, nekad i nije išlo, pa se i među puk uvukla skepsa... Dok nije eksplodirao na jednom velikom natjecanju i reprezentaciju odveo do povijesnog uspjeha.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

To opisuje Luku Modrića i nezaboravnu rusku bajku. A još jedna takva priča razvija se u Austriji.

- Domagoj Duvnjak deset je godina jedan od najboljih rukometaša svijeta, ali u reprezentaciji nikad nije bio ovako... - govorio je u studiju RTL-a Petar Metličić, kao da nije htio reći "nikad bolji", ali nije nalazio drugu riječ.

HRVATSKA - AUSTRIJA 27-23 Kad imaš Duvnjaka, imaš sve! 'Kauboji' slavili u bitci za Beč

- Nikad nije bio tako racionalan. Ne srlja u napadu, ne forsira udarac, ne griješi, u obrani je odličan - nabrajao je Pero.

I Drago Vuković se nadovezao:

- Prije je Balić bio naš Modrić, sad je to Dule. Drugačiji je, definitivno. Neću reći zreliji jer on je bio zreo i kad je tek došao u reprezentaciju, ali sad igra svoj najbolji turnir s reprezentacijom sigurno u zadnjih pet godina. I jako ga trebamo jer, realno, mi nemamo širinu. Duvnjak, Cindrić i Karačić izmjenjuju se na vanjskim pozicijama, umjesto Stepančića nema tko igrati i to je to.

LINO ČERVAR 'Probudite se! Musa, Mamić i Mandić bili su loši u obrani...'

Da malo potkrijepimo sve brojkama: Duvnjak je na Euru zabio 15 golova uz fantastičan šut od 83 posto! Promašio je samo tri lopte! Protiv Crnogoraca se zagrijavao (šut 1-2), protiv Bjelorusa krenuo (4-6), protiv Srba i Austrijanaca bio nezaustavljiv (5-5). Ima i dvije asistencije po utakmici. I nemjerljiv doprinos u obrani.

Da, Domagoj Duvnjak s 31 godinom u Austriji igra turnir života. Jedan od najvećih hrvatskih igrača u povijesti nema veliko zlato. I kao da je u Austriju došao s namjerom da ga uzme. Taj će stav, ne sumnjajte, odnijeti i u Švedsku, gdje se igraju utakmice za medalje...

KAKO SU IGRALI Cindra izuvao iz cipela poput Ronaldinha, Dule je naš Messi

Osvrnuo se Metličić i na Červarove riječi nakon pobjede Hrvatske nad Austrijom 27-23 kako su Mamić, Musa i Mandić loši u obrani.

- Joj, poznajem ga dobro, to je on rekao čisto da ih isprovocira. Jer svi su mu oni važni igrači i želi ih probuditi. Znam kakav je Lino, kritika je dio sporta, a i moramo se složiti s njim da ti igrači još ne daju onu što mogu. Červar mi djeluje iznenađujuće miran, kao da zna da može napraviti velike stvari, samo da ga neopali euforija, da ga ne 'prebaci'.

A izjave iz njemačkog tabora da nemaju šanse protiv (ovakve) Hrvatske?

- Svih ovih godina u rukometu nikad nisam čuo da ijedan njemački igrač, klub, trener... izjavi takvo što o bilo kojem suparniku! To je klasična pila naopako - zaključuje Pero.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Mjauuu 17.01.2020.

    Neki dan kao Messi dnas kao Modrić daj se odlučite

  • DominikLivakovic1 17.01.2020.

    Da nije Duvnjaka ne bi bili ni 50% ovako dobri. Također Šego, spašava sve, ma savršen. Također svidio mi se Stepančić na ovom turniru, napokon pokazuje zašto je tu gdje je.

  • Slavonka60 17.01.2020.

    Subota, igramo sa Njemačkom. Jučer sam gledala utakmicu sa Borusijom..brzi su..imaju tempo..vrlo kvalitetne igrače. Golman im je odličan...iskreno, plašim se kako ćemo s njima? Sreća je jajo bitna, možda će biti na našoj strani. Sretno Hrvatska!❤

Komentiraj...
Vidi sve komentare