To je to što me zanima!

Duvnjak: Ritam je ubitačan, a gležanj me i dalje boli i smeta

LUDA SEZONA Odigrao sam 35 utakmica ove sezone, dogodi mi se da se probudim i ne znam u kojem sam gradu, a tijelo to sve osjeća, rekao je Duvnjak
Vidi originalni članak

Razbarušene kose, laganim korakom, Domagoj Duvnjak posljednji je izašao iz autobusa na Plesu. Kao da čuva tu desnu nogu, skočni zglob o kojem će puno ovisiti na EP-u u Poljskoj.

Zadnji put je “propao” u ponedjeljak. Izbornik Babić hvatao se za glavu, ali kad je idućeg jutra došao na trening, bio je i Duvnjak. Nema odustajanja, neka boli!

- Da, boli me, smeta, ali kad se izađe na teren, kad te povuče adrenalin, sve se to zaboravi. Bol će nestati, a mi ćemo biti pravi - optimističan je “ranjenik” Dule.

Problem sa zglobom star je već mjesec dana.

- Iskrenuo sam ga 5. prosinca i još se nisam riješio bola, ali to je bol koji je izdrživ, podnošljiv. I vjerujem da ću biti onaj Duvnjak kojeg navijači žele vidjeti na EP-u - kaže Domagoj.

Barem vidi savršeno

Liječnici će stalno biti u akciji, taj zglob tretirat će kao najveću vrijednost. On mora biti tu, jer kada Duvnjaka nema na parketu, to izgleda onako kao što je izgledalo u Sloveniji, kad smo izgubili 15 razlike...

- Ne volim sjediti na tribini, ne volim ni biti u dvorani kad nisam u sastavu, i zato mi je bilo čudno gledati sa strane. Ne smije nam se to ponavljati, ali izvukli smo pouku, to nam je dobra škola - kaže Duvnjak, koji je na pripreme došao iscrpljen, kao da mu je tijelo govorilo: “E, sad je stvarno dosta!”.

- Gledajte, odigrao sam već 35 utakmica ove sezone, utakmica mi je svaka tri dana. Kad je tako, čak je i normalno da tijelo jako trpi. Svaki slobodan dan mi znači jako puno, pokušavam ga iskoristiti da bih se odmorio, ali teško je, ritam je ubitačan. Putovanja, mijenjanje hotela, gradova... Događa mi se da se probudim ujutro i da ne znam u kojem sam gradu. Ali dobro, to je sve iza mene, sad smo se dobro pripremili, dobro se osjećam i to je najvažnije - pokušava Domagoj zaboraviti na sve te probleme.

Bilo je ranije i problema s očima, ali to je riješeno.

- Nosim leće i vidim savršeno - kaže Duvnjak.

Ej, mi smo Hrvatska!

A Hrvatsku na EP-u vidi...

- U Poljskoj će biti sedam-osam reprezentacija koje mogu otići do kraja, a ja sam uvjeren da smo i mi među njima - kaže zvijezda Kiela i nastavlja:

- Svi problemi koji nas prate nisu nas poljuljali nego dodatno ojačali. Bez obzira na sve, pa i na težak poraz od Slovenije, među nama je atmosfera odlična. Nadam se da ćemo već u petak pokazati da nismo zaboravili igrati rukomet, jer mi smo hrvatska reprezentacija i od nas se uvijek očekuju pobjede. Tako ćemo se i postaviti, počevši od Bjelorusije sutra u 16 sati.

Prvi cilj je prenijeti četiri boda u drugi krug, u kojem će čekati Francuzi, Poljaci, Srbi ili Makedonci. U polufinale će samo dvije najbolje reprezentacije.

- Znamo za što i za koga igramo, svaka utakmica za Hrvatsku svima nam puno znači, a tako ćemo se ponašati i u Poljskoj. A sad, dokle ćemo doći, to ćemo vidjeti... - zaključio je Duvnjak.

Prvi favorit? Španjolska! 

Kad se govori o favoritima, teško je izbjeći Dansku i Francusku, ali izbor Domagoja Duvnjaka ovog puta je Španjolska.

- Gledao sam ih na pripremama i stvarno izgledaju moćno. Uostalom, oni jedini nemaju problema s ozljedama. Pa njima se jedino izbornik ozlijedi, ha, ha - rekao je Domagoj misleći na nezgodu Manola Cadenasa, koji je, igrajući košarku, potrgao ligamente koljena. Na operaciju će ići tek nakon što završi Euro. Inače, Španjolci su nekidan Poljake dobili 26-12.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Campetto 15.01.2016.

    A drugi europski igraci nisu igrali puno teskih utakmica ove sezone? Ne razumijem kako se samo Duvnjak uvijek vraca umoran. Onda nesto nije u redu sa njegovom tjelesnom spremom, losim treninzima ili jednostavno tijelo ne odgovara zahtjevima. Mozda bi trebao imati individualni pristup treninzima i utakmicama jer je nemoguce da je prije svakog velikog natjecanja u banani. Pa mnogi danas igraju rukomet na visokoj razini, ne samo Duvnjak. Oni Francuzi jedu malu djecu i nisam nikad vidio nijednog iscrpljenog. Nasi kao da su dosli s rodea ali ne da su oni jasili konje nego konji njih! Kauboji????

  • Sports <3 14.01.2016.

    Duvnjak je odlican igrac,al ja vise volim igrace poput Balica Duvnjak ostavlja dusu i srce na terenu i to mu je odlicno Borben je i bolestan,ozljeden ce giniti za hrvatski dres Od deckiju ocekujem sto bolju igru,a uz igru ce doci nadam se i sto bolji plasman Za ovo prvenstvo nije bitna medalja,vec da se sto bolje uigramo i slozimo Pa i Francuzi su odigrali jako lose 2012 i 2013 gdje su bili ispod 10 mjesta...... Imamo mladu i perspektivnu ekipu,koja ce svoj vrhunac dozivjeti na EP 2018 i OI 2020 Jako mladu ekipu sa Ivicem,drugim Ivicem,Cindicem,Kovacevicom,Sebeticem,Madalinicem,Stepancicem Morate jedno shvatiti! Vise nemamo Peru,Laca,Balica i ovo je sasvim druga hrvatska! Hrvatska koja se ponovno mora graditi! Sjetite se koliko smo boli i tuge dobili dok smo osvojili prvenstvno 2003

  • zi_zippo 14.01.2016.

    prvenstvo nije počelo a već se traže svi mogući alibiji za eventualni neuspjeh

Komentiraj...
Vidi sve komentare