To je to što me zanima!

Vraća se Duvnjak: Do EP-a bi trebao odigrati pet utakmica

Njemački Kiel objavio je kako se Domagoj Duvnjak na parket vraća u prosincu, a liječnici su u klubu rekli da će u početku smjeti igrati tek desetak minuta po poluvremenu
Vidi originalni članak

Neopisivo je važno da nam se Dule vrati uskoro, priča trener Kiela Alfred Gislason u tekstu Kieler Nachrichtena naslovljenom 'Čekajući Duvnjaka'. 

Njemački velikan ove sezone igra katastrofalno, u Bundesligi za vodećima Löwenom i Füchseom već opasno zaostaje, u Ligi prvaka su pred ispadanjem, izgubili su od Celja kod kuće i sasvim je normalno da navijači i trener ne mogu dočekati povratak kapetana. Duvnjakov izostanak pogodio je Kiel jače no što je itko očekivao, igra 'zebri' je neprepoznatljiva i prema svemu sudeći pred momčadi islandskog stručnjaka teški su dani da se vrate na stare staze. A u tom preporodu upravo je Domagoj ključan čovjek te ne čudi što su se u Kielu nadali da bi do sada kapetan već trebao biti na terenu jer tako su nekako odmah nakon operacije koljena najavljivali liječnici.

- Ne samo da je on vrhunski igrač, već je i vođa ove momčadi, glava ekipe. S njim na sredini ili lijevom vanjskom dobit ćemo širinu, a Bilyk, Nilsson i Dissinger sigurnost - kaže Gislason kojem su ovih dana liječnici napokon javili dobru vijest.

- Očekujemo da se Duvnjak vrati utakmicama početkom prosinca, ali neće odmah moći igrati cijele utakmice. Za početak to će biti desetak minuta po poluvremenu - priča glavni liječnik Kiela Frank Pries.

Značilo bi to da će kao što se i očekivalo biti dovoljno zaliječen da zaigra i na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj (12-28. siječnja). Naravno, prođe li sve kako treba i Duvnjakov se oporavak dodatno ne zakomplicira.

- Uh, naravno da je Europsko prvenstvo u domovini za mene nešto posebno, no isto tako želim pomoći i svom Kielu što prije. Zato i radim tako naporno svakog dana - priča Duvnjak koji se nadao da će na parketu biti početkom studenog:

- I dalje osjetim bol u koljenu pri nekim pokretima, no moram još ojačati mišiće noge pa bi sve trebalo biti dobro.

Hrvatski kapetan trenira dvaput dnevno, jednom u teretani, a drugi put individualno s rukometnim trenerom u dvorani.

- Prošli tjedan smo zaista sjajno radili, osjećao sam se odlično. Naravno da mi nije lako gledati momčad s tribine, pogotovo ne kad su rezultati ovakvi. Nikako to ne izgleda dobro u ovom trenutku, no sezona je duga i ne bih nas otpisivao već. Pred nama je još jako puno utakmica.

A vrati li se početkom idućeg mjeseca, Duvnjak će u dresu Kiela prije okupljanja reprezentacije odigrati samo pet utakmica i Červar će morati biti strpljiv s povratkom kapetana. Sigurno je da neće biti u savršenom izdanju već za prve utakmice prvenstva, no kako će EP odmicati, tako bi i Duvnjakova forma trebala rasti, a Hrvatska s Duvnjakom i bez njega nije ista reprezentacija. Pa makar odigrao i desetak minuta po utakmici...

Idi na 24sata

Komentari 37

  • DraženMuhvić 15.11.2017.

    Nije uopće važno hoće li Duvnjak biti spreman! Imamo Josu Valčića na srednjem. Ako je bio u sastavu 2008. i 2009. i osvojio dva srebra, koliko tek sada može doprinijeti reprezentaciji sa nagomilanim iskustvom i znanjem koje nikada nije bilo upitno? Uostalom, ako je Lini bio potreban tih godina, zašto ne bi bio dobrodošao i sada? Na koncu konca, o svemu ionako šef odlučuje (BTW, Lino nije šef, kao što nije bio ni dveosme i dvedevete - zna se tko je bio i ostao rukometni šef)...

  • tomislavk59 15.11.2017.

    Na kojem programu ce biti europsko prvenstvo.na rtl-u.hoce li prenositi sve utakmice.zna li netko da li ce jos itko prenosit.

  • hrvoje123456 15.11.2017.

    Čovjek skoro svako prvenstvo odigra pod inekcijama i bolovima, nedaj se Dule!🇭🇷🇭🇷🇭🇷

Komentiraj...
Vidi sve komentare