To je to što me zanima!

Dva nogometaša, Rambo, Hulk i vlasnik hotela idu po zlato

Luka Cindrić bio je toliko dobar nogometaš da je odbio Dinamo, a Marin Šipić igrao je i s Nikolom Vlašićem u Adriaticu. Nogomet je izgubio nešto, rukomet dobio puno...
Vidi originalni članak

U nogometu izbornici biraju 23 najbolja ili, vrlo često, zapravo najzdravija. U vaterpolu 13, u košarci 12, a u rukometu? Tu se uvijek za velika natjecanja moraju odlučiti za njih 16.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Lino Červar ima, dakle, svojih 16 “kauboja” i s njima će u Grazu, a onda, nadamo se, i Beču i Stockholmu ići po jedino veliko zlato koje još nemamo u kolekciji, a na europskim prvenstvima ima ukupno pet medalja (dva srebra i tri bronce). Bilo bi zgodno baš da svoj sedmi i posljednji Euro (na jednom je bio s Italijom) Mago di Umago završi na takav način, zar ne?

Među Linim reprezentativcima ima pet debitanata na velikim natjecanjima (Šarac, Hrstić, Matanović, Ašanin, Ravnić), ali i triput više zanimljivih, osebujnih, posebnih ličnosti, sportaša...

Neki imaju svoje hotele, neki su poligloti, neki su dobili nadimke po filsmkim likovima Rambu ili Hulku, neki su bili nesuđeni nogometaši, a neki su pješačili kilometrima na prve treninge.

Neki će bez problema zauzeti čelo stola i zapjevati, poput, primjerice, Marina Šipića, jednog od najmlađih, na odlasku iz Poreča na taktove Cocine “Kada umrem umotan u bilo”. I, naravno, pridružit će mu se i izbornik.

Nekad treba znati i opustiti se na pravi način. I neka je tako, pa nek’ bude medalja iskovana pjesmom u porečkoj zimskoj idili.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 09.01.2020.

    zemlja kauboja evo napada..

  • Plavusa 13 Pink G 09.01.2020.

    Labinjanin???? Nije Labinjanin nego Labinjan!

  • kisegi007 09.01.2020.

    imamo odličnu vanjsku liniju, solidne pivote,solidna krila i solidne golmane,dosta mladih igrača od kojih će ustvari najviše zavisit naš rezultat..Ako uspijemo najbolje odmarat u početku i dozirat im minutažu,mislim na cindru duleta i karu i nebudu preumorni i potrošeni u najačim utakmicama mislim da imamo izgleda doći do polufinala a dalje što bude.Želim sreću dečkima i ja sam uvjeren da mogu do medalje

Komentiraj...
Vidi sve komentare