To je to što me zanima!

Prljava pobjeda Vettela: Stvari su nam malo izmakle kontroli

Na Velikoj nagradi Malezije Sebastian Vettel je slavio ispred momčadskog kolege Marka Webbera kojeg je prestigao na stazi usprkos zabrani šefa njihove momčadi
Vidi originalni članak

Prošlogodišnji prvak Sebastian Vettel pobjednik je druge utrke sezone Formule 1. Nijemac je u Sepangu na Velikoj nagradi Malezije slavio ispred momčadskog kolege iz Red Bulla Marka Webbera. Treći je bio Lewis Hamilton iz Mercedesa koji je u jednom trenutku skrenuo u pogrešan boks. Umjesto na promjenu guma u boks svoje nove momčadi Mercedesa ušao je u boks svoje bivše momčadi McLarena.

Bez obzira na pogrešku ipak se uspio probiti na treće mjesto, a pobjednik iz ove utrke Sebastian Vettel preuzeo je i vodstvo u ukupnom poretku s 40 bodova nakon dvije utrke. Dvostrukom pobjedom u Sepangu Red Bull je također preuzeo vodstvo u poretku konstruktora.

Iako je startao s prve pozicije, Vettel je na kišnoj stazi Sepanga na samom početku izgubio vodeću poziciju kroz boksove. No još je jednom Nijemac pokazao svoj nevjerojatni talent te je pobjedu zaradio izravnim dvobojima najprije s Hamiltonom, a onda i s momčadskim kolegom Webberom 10 krugova prije kraja.

- Bio sam preoštar na stazi. Ali ako trebamo nešto raspraviti, napravit ćemo to interno - rekao je Vettel novinarima nakon što ga kolega Webber od ljutnje nije mogao ni pogledati, a poslije utrke bio je iskren:

- Donio je takvu odluku i kao obično, nitko ga za to neće kazniti. Rečeno mi je da samo držim prvo mjesto, da me Sebastian neće napadati. No, Vettel očito nije dobio tu poruku.

S druge strane šef Red Bulla priznao je da Nijemac nije poštivao klupski dogovor.

- Seb je ignorirao poruku momčadi i preuzeo je stvari u svoje ruke. Stvari su malo izmakle kontroli.

Osim borbe Red Bullova, vodila se još jedna momčadska borba. Na četvrtom je mjestu završio Nico Rosberg i tko zna kako bi završio taj sudar da Ross Brawn nije zabranio prestizanje Lewisa Hamiltona koji je iskreno priznao:

- Nico je trebao ovdje stajati umjesto mene. Što se tiče mog ulaska u McLarenov boks, ispričavam se. Stara navika.

Sljedeća utrka Svjetskog prvenstva vozi se za tri tjedna u Kini.

Vettel se ispričao

Trebao sam se bolje ponijeti. Pogriješio sam. Ovo nije pobjeda kojom se ponosim. Trebala je biti Markova. Ispričavam mu se i ovim putem - rekao je Vettel na konferenciji za medije. Webber ispriku navodno nije prihvatio.

Idi na 24sata

Komentari 150

  • mik 03.04.2013.

    Dragi Vettel ! Da te ja maznem.....pa ću ti se ispričati ! Može ???

  • zdrawe 25.03.2013.

    previse su ovom razmazenku dopustali do sad i to je rezultat,,ako mu ne dopuste nesto, odmah suze lije,,sta reci??mozda da mu se kaze da nemoze druge unistavat ako njemu neide,,hocu reci, da nije on glavni u momcadi i ne gradi on taktiku,,po meni bi za ovo nepostivanje odluke iz boksa trebao dobit dobruuuuu kaznu,, da ju pamti dok je ziv,,,no ako i ovi iz momcadi, boks ,vodstvo ekipe,nemaju autoritet,,pa onda nek napisu, od danas fetel sve vodi i ostave njemu sav posao,,

  • jure_zd 25.03.2013.

    Vidim nekima nije jasno jer izgleda ne prate baš trebali bi znati da se na bolidima ne mjenjaju djelovi nakon utrke i da se pokušavaju štediti? kada se javi Weberu da štedi bolid on ga podesi na npr 70% da ga sacuva u što boljem stanju za sljedecu utrku jer su mjerenjem krugova zakljucili da ga Vettel nikako nemože stici međutim ovaj je stavio na npr. 70% i ovaj ga stiga i prestiga 1. ugrozio obe pozicije 2. zanemario momcad 3.podlo i mucki iskoristio weberovu štednju bolida koja mu je bila naređena. kažu da su se trebali boriti? to je koda u nogometu dva igraca iz istog tima si međusobno uklizavaju i ozljede jedan drugoga... Što bi bilo da se sudare samo mrvicu i da ispadnu? Pa cili svit bi im se smijao...daj razmišljajte...novac pokrece sve, pobjeda momcadi je u najmanju ruku jednako važna... a kreten je to sve riskirao...

Komentiraj...
Vidi sve komentare