Obavijesti

Sport

Komentari 150

Prljava pobjeda Vettela: Stvari su nam malo izmakle kontroli

Prljava pobjeda Vettela: Stvari su nam malo izmakle kontroli
9

Na Velikoj nagradi Malezije Sebastian Vettel je slavio ispred momčadskog kolege Marka Webbera kojeg je prestigao na stazi usprkos zabrani šefa njihove momčadi

VIDEO

Prošlogodišnji prvak Sebastian Vettel pobjednik je druge utrke sezone Formule 1. Nijemac je u Sepangu na Velikoj nagradi Malezije slavio ispred momčadskog kolege iz Red Bulla Marka Webbera. Treći je bio Lewis Hamilton iz Mercedesa koji je u jednom trenutku skrenuo u pogrešan boks. Umjesto na promjenu guma u boks svoje nove momčadi Mercedesa ušao je u boks svoje bivše momčadi McLarena.

Bez obzira na pogrešku ipak se uspio probiti na treće mjesto, a pobjednik iz ove utrke Sebastian Vettel preuzeo je i vodstvo u ukupnom poretku s 40 bodova nakon dvije utrke. Dvostrukom pobjedom u Sepangu Red Bull je također preuzeo vodstvo u poretku konstruktora.

Iako je startao s prve pozicije, Vettel je na kišnoj stazi Sepanga na samom početku izgubio vodeću poziciju kroz boksove. No još je jednom Nijemac pokazao svoj nevjerojatni talent te je pobjedu zaradio izravnim dvobojima najprije s Hamiltonom, a onda i s momčadskim kolegom Webberom 10 krugova prije kraja.

- Bio sam preoštar na stazi. Ali ako trebamo nešto raspraviti, napravit ćemo to interno - rekao je Vettel novinarima nakon što ga kolega Webber od ljutnje nije mogao ni pogledati, a poslije utrke bio je iskren:

- Donio je takvu odluku i kao obično, nitko ga za to neće kazniti. Rečeno mi je da samo držim prvo mjesto, da me Sebastian neće napadati. No, Vettel očito nije dobio tu poruku.

S druge strane šef Red Bulla priznao je da Nijemac nije poštivao klupski dogovor.

- Seb je ignorirao poruku momčadi i preuzeo je stvari u svoje ruke. Stvari su malo izmakle kontroli.

Osim borbe Red Bullova, vodila se još jedna momčadska borba. Na četvrtom je mjestu završio Nico Rosberg i tko zna kako bi završio taj sudar da Ross Brawn nije zabranio prestizanje Lewisa Hamiltona koji je iskreno priznao:

- Nico je trebao ovdje stajati umjesto mene. Što se tiče mog ulaska u McLarenov boks, ispričavam se. Stara navika.

Sljedeća utrka Svjetskog prvenstva vozi se za tri tjedna u Kini.

Vettel se ispričao

Trebao sam se bolje ponijeti. Pogriješio sam. Ovo nije pobjeda kojom se ponosim. Trebala je biti Markova. Ispričavam mu se i ovim putem - rekao je Vettel na konferenciji za medije. Webber ispriku navodno nije prihvatio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 150
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju