To je to što me zanima!

Medveščak 'međurundu' Ebela otvorio porazom od Villacha...

Hokejaši zagrebačkog Medveščaka izgubili su u gostima kod Villacha 4-2 (1-1, 1-1, 2-0) u prvom kolu drugog kruga EBEL lige, u borbi za poredak od 1. do 6. mjesta
Vidi originalni članak

Villach je poveo u 4. minuti golom Justina Taylora. U zadnjoj minuti prvog dijela, Andy Sertich je poravnao rezultat s igračem manje. Dario Kostović u 30. je minuti doveo Zagrepčane u vodstvo 2-1. No, radost nije dugo trajala, jer je samo dvije minute kasnije Nikolaus Hartl poravnao na 2-2.

Pri kraju ogleda je Villach osigurao pobjedu. Prvo je u 54. minuti Scott Hotham zabio s igračem više, a onda je u zadnjoj minuti Markus Peintner postigao gol u praznu mrežu.

Bio je ovo peti susret ovih suparnika u tekućoj sezoni. U svih pet su slavili domaćini u 60 minuta igre. Igrači Villacha vjerojatno se itekako rado sjećaju sraza početkom prosinca, u kojem su pred svojim navijačima slavili s nevjerojatnih 11-2. 'Medvjedima' slijede dvije domaće utakmice, protiv KAC-a u petak, odnosno Linza u nedjelju, u zagrebačkoj Areni.

U drugom krugu, ili takozvanoj 'međurundi', na rasporedu je 10 kola. Svaka momčad odigrat će pet utakmica na svom ledu i pet u gostima, nakon čega će biti poznat konačni poredak, odnosno svih osam momčadi koje će igrati u doigravanju. Prvih šest, među kojima je i Medveščak, već su osigurali doigravanje, u koje će se plasirati i dvije najbolje momčadi iz skupine za poredak od 7. do 12. mjesta.

Novost je da će prve tri najbolje momčadi iz prve skupine moći birati suparnike u četvrtfinalu, i to između onih klubova koji će biti plasirani između 5. i 8. mjesta.

S prenesenim bodovima iz prvog kruga (Vienna Capitalsi su prenijeli četiri boda, Medveščak tri, Graz dva, Villach jedan, a KAC i Linz 0 bodova), Medveščak je trenutno treći u prvoj skupini s 3 boda, koliko ima i Villach na drugom mjestu. Vode Vienna Capitalsi sa 6 bodova.

EBEL, 1. kolo drugog kruga:

za poredak od 1-6 mjesta:

Villach - Medveščak 4-2

Graz - Linz 4-7

KAC - Vienna Capitals 0-3

Redoslijed: 1. Vienna Capitals 6, 2. Villach 3, 3. Medveščak 3, 4. Linz 2, 5. Graz 2, 6. KAC 0.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • nostalgičar 23.01.2013.

    već bi bilo vrijeme da se ode u KHL , ovdje su se već više puta dokazali , pa smetaju austrijancima

  • Volim Barcelonu 23.01.2013.

    Bio sam na tekmi u Areni kad su igrali sa onima na D...njemcima kako več, uglavnom.Nezaboravno , kakava atmosfera, utakmica tako dobro igraju kod kuće da mi je žao kada izgubimo u gostima.Šteta što sad nisu pobjedili, ali nadam se sljedećoj tekmi pobjedi..

  • PETAR_20 23.01.2013.

    Neftis, točni su ti komentari, to što rade suci i tendeciozno suđenje, je prevršilo svaki dobar ukus, jer imati 18min manje igrača na ledu, a to je skoro 1/3 utakmice, je prevršilo svaku mjeru!! Dobar je i rezultat, s obzirom na sve..samo da smo iskoristili 2 velike šanse, eto i produžetka ili pobjede u regularnih 60min!? U KHL-U, nema šanse da gledaš ovakve gluposti, suci sude stvarno vrhunski!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare