To je to što me zanima!

Ecclestone se riješio optužbi o korupciji uplatom od 100 mil. $

Šef Formule 1 Bernie Ecclestone ponudio je 100 milijuna američkih dolara okružnom sudu u Münchenu kako bi se nagodio oko optužbe za korupciju
Vidi originalni članak

Bernie Ecclestone odlučio se riješiti optužbi o korupciji izdašnom nagodbom vrijednom čak 100 milijuna dolara, objavio je okružni sud u Münchenu u utorak.

Šef Formule 1 pojavio se na ročištu u kojem ga se tereti za podmićivanje bivšeg njemačkog bankara kako bi dobio većinski udio u prodaji jedne motociklističke tvrtke. Prijetilo mu je deset godina zatvora i propadanje bogatstva koje je stjecao četiri desetljeća.

Sudac je prihvatio Ecclestoneovu ponudu zbog njegove uznapredovale dobi (83) i drugih okolnosti.

Prema njemačkom zakonu, tužiteljstvo i obrana mogu se nagoditi o određenom slučaju izricanjem lagane kazne uz poštivanje strogo određenih pravila. 100 milijuna dolara očigledno je bilo sasvim dovoljno.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • fijuman 05.09.2014.

    tko može, može. nema svatko toliko miljončića kao berni. samo jadna je to država koja jednima oprašta korupciju a drugima ne. preme evropskom zakonu i pravu svi su jednaki prema zakonu i nesmije se nikoga protežirati, ali praksa nažalost pokazuje kao i u hrvatskoj drugo lice.

  • Mjerilo 06.08.2014.

    Zamislite sta novac danas radi..on je platio da neide u zatvor,a kriv je ocigledno..to nema nigdje!!

  • LepoldMandic 05.08.2014.

    e sta ti znaci suske imat danas

Komentiraj...
Vidi sve komentare