To je to što me zanima!

Velšani pali u blatu: Mandžo i Dudu za pobjedu uoči stanke

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Hrvatska nogometna reprezentacija rutinskom pobjedom nad Walesom 2-0 uspješno je završila ovogodišnji dio kvalifikacija za SP. Mogli su zabiti i puno više
Vidi originalni članak

Mi moramo pobijediti autoritativno i šampionski i ništa osim pobjede ne dolazi u obzir, rekao je odlučno izbornik Igor Štimac uoči povratka u Osijek nakon punih 10 godina bez službene utakmice hrvatske reprezentacije.

Štimac  je otvorio i Facebook profil kako bi dobio ideje za sastav, a odlučio se ponoviti pobjedničku 4-4-2 formaciju iz Skoplja, koja se ponovno pokazala uspješnom! Hrvatska nogometna reprezentacija zahvalila se prepunom Gradskom vrtom pobjedom 2-0 nad nedoraslim Walesom.

Ono što je izbornik naumio to je i dobio - već upisana tri boda protiv autsajdera uz dominatnu igru svoje reprezentacije, koja je Velšane mogla ispratiti s daleko više od skromnih dva gola. Za treću pobjedu u kvalifikacijskoj skupini A pobrinuo se novi, stari napadački duet Mandžukić i Eduardo, koji su matirali napaćenog golmana Pricea. Mandžukićeva upornost isplatila se u 17. minuti kad je pritiskom prisilio obranu i golmana na grešku, odbivši ispucanu loptu te ju pospremivši u prazan gol.

Prilike su nastavile sijevati no napadači zajedno s Perišićem nikako nisu uspjevali namjestiti nišane. Za zasluženo povišenje vodstva pobrinuo se Dudu zabivši u 58. minuti s peterca nakon golmanovog odbijanca Perišićevog šuta. Pobjeda je bila zajamčena daleko prije kraja utakmice, a jedino su dojam malo narušili brojni, nevjerojatni promašaji naših igrača. U dominaciji Hrvatske govori i statistika udaraca - 27 naspram 6 Wales, uz 19 udaraca u okvir naspram 3 gostiju.

No ono što još veseli je sjajna atmosfera na utakmici hrvatske reprezentacije, koja je izostala dolaskom novog stožera te se ponovno osjetio duh zajedništva nacionalne momčadi i navijača. 'Kockasti' su se zahvalili Osijeku pobjedom za kraj ovogodišnjeg dijela kvalifikacijskog ciklusa. 

Štimac može biti zadovoljan za 2012. godinu uz tri pobjede te remi na gostovanju kod Belgije, no pravi izazovi tek slijede u nastavku natjecanja u ožujku sljedeće godine.

Poredak u skupini A:

  1. Belgija         4 3 1 0 - 10 bodova
  2. Hrvatska      4 3 1 0 - 10 bodova
  3. Srbija           4 1 1 2 - 4 boda
  4. Makedonija  4 1 1 2 - 4 boda
  5. Wales          4 1 0 3 - 3 boda
  6. Škotska       4 0 2 2 - 2 boda
Idi na 24sata

Komentari 314

  • krkan godine 17.10.2012.

    svaka čast,naši su odigrali rijetko dobru utakmicu,nadam se samo da će tako i nastaviti.

  • DarkoBrlić 17.10.2012.

    Osobno sam sinoć nazočio ovoj fešti... i mogu reći da mi bilo žao da sam sve to propustio.... možda Wales nije dovoljno jak protivnik...ali realno trebalo je biti nekih 4-5:0 za Hrvatsku... ozračje idealno u publici što se odrazilo i na igru repke... ozvučenje na stadionu OČAJNO...teren dosta težak natopljen vodom, dakle blatnjav... ali Slavonci su napravili dobrodošlicu reprezentaciji... za poželjeti... odužili su se sa odličnom igrom, gotovo bez propusta, sa samo 2 gola u mreži odličnog golmana Walesa (da nije bio raspoložen primili bi još 3-4 gola...sigurno!) ...Vatreni dođite ponovo u Slavoniju...Osijek...čekamo Vas!... mi nismo purgeri!

  • marban 17.10.2012.

    bravo momci

Komentiraj...
Vidi sve komentare