Obavijesti

Sport

Komentari 314

Velšani pali u blatu: Mandžo i Dudu za pobjedu uoči stanke

Velšani pali u blatu: Mandžo i Dudu za pobjedu uoči stanke
16

Hrvatska nogometna reprezentacija rutinskom pobjedom nad Walesom 2-0 uspješno je završila ovogodišnji dio kvalifikacija za SP. Mogli su zabiti i puno više

VIDEO

Mi moramo pobijediti autoritativno i šampionski i ništa osim pobjede ne dolazi u obzir, rekao je odlučno izbornik Igor Štimac uoči povratka u Osijek nakon punih 10 godina bez službene utakmice hrvatske reprezentacije.

Štimac  je otvorio i Facebook profil kako bi dobio ideje za sastav, a odlučio se ponoviti pobjedničku 4-4-2 formaciju iz Skoplja, koja se ponovno pokazala uspješnom! Hrvatska nogometna reprezentacija zahvalila se prepunom Gradskom vrtom pobjedom 2-0 nad nedoraslim Walesom.

Ono što je izbornik naumio to je i dobio - već upisana tri boda protiv autsajdera uz dominatnu igru svoje reprezentacije, koja je Velšane mogla ispratiti s daleko više od skromnih dva gola. Za treću pobjedu u kvalifikacijskoj skupini A pobrinuo se novi, stari napadački duet Mandžukić i Eduardo, koji su matirali napaćenog golmana Pricea. Mandžukićeva upornost isplatila se u 17. minuti kad je pritiskom prisilio obranu i golmana na grešku, odbivši ispucanu loptu te ju pospremivši u prazan gol.

Prilike su nastavile sijevati no napadači zajedno s Perišićem nikako nisu uspjevali namjestiti nišane. Za zasluženo povišenje vodstva pobrinuo se Dudu zabivši u 58. minuti s peterca nakon golmanovog odbijanca Perišićevog šuta. Pobjeda je bila zajamčena daleko prije kraja utakmice, a jedino su dojam malo narušili brojni, nevjerojatni promašaji naših igrača. U dominaciji Hrvatske govori i statistika udaraca - 27 naspram 6 Wales, uz 19 udaraca u okvir naspram 3 gostiju.

No ono što još veseli je sjajna atmosfera na utakmici hrvatske reprezentacije, koja je izostala dolaskom novog stožera te se ponovno osjetio duh zajedništva nacionalne momčadi i navijača. 'Kockasti' su se zahvalili Osijeku pobjedom za kraj ovogodišnjeg dijela kvalifikacijskog ciklusa. 

Štimac može biti zadovoljan za 2012. godinu uz tri pobjede te remi na gostovanju kod Belgije, no pravi izazovi tek slijede u nastavku natjecanja u ožujku sljedeće godine.

Poredak u skupini A:

  1. Belgija         4 3 1 0 - 10 bodova
  2. Hrvatska      4 3 1 0 - 10 bodova
  3. Srbija           4 1 1 2 - 4 boda
  4. Makedonija  4 1 1 2 - 4 boda
  5. Wales          4 1 0 3 - 3 boda
  6. Škotska       4 0 2 2 - 2 boda
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 314
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'