To je to što me zanima!

Edy Reja vratio otpisanog: Marijan Buljat u momčadi

Novi trener Hajduka gledao je utakmice koje su bijeli odigrali na kraju prošlog i početku novoga prvenstva te odlučio Zadranina vratiti u kadar
Vidi originalni članak

Edoarda Reju na Poljudu su predstavili u 'radnom odijelu'. Čim je završila ceremonija predstavljanja, istoga trenutka spustio se na travnjak i poveo igrače Hajduka na trening. Slovi za radoholičara, kažu da je pedantan i analitičan. I zato ne čudi da je prve dana na novom poslu, dok nije bio na travnjaku, proveo ispred ekrana. Pogledao je užas od ovosezonskih utakmica Hajduka, ali i neke lanjske nastupe bijelih. I primjetio je igrača s brojem 19.
- Kako se zove? Marijan Buljat? Pa zašto taj dečko nije s nama? - obratio se Reja ljudima u klubu.
- Izvan kadra prve momčadi je, nije želio pristati na smanjenje ugovora - odgovorili su mu čelni ljudi Hajduka. Reji takvo objašnjenje nije bilo dovoljno dobro.
- Vraćamo ga u prvu momčad istoga trenutka! - odlučio je Talijan. I Marijan Buljat je već u četvrtak trenirao s prvotimcima. Reja ga vidi kao rješenje za desni bok, a možda čak i zadnjeg veznog. Lani je Buljat igrao lijevog veznog u prvom i desnog bek u drugom dijelu sezone, tek treba vidjeti gdje će ga postaviti Reja. Ako ga uopće postavi negdje, jer Buljatu su prvi treninzi zapravo i - kvalifikacijski. No i to je bolje od onoga što doživljava Darijo Jertec. I on je u istoj situaciji, iz istog razloga je izvan prve momčadi, no njega Reja nije pozvao na trening. Očito Talijana, kojem je taktika najvažnija, nije impresioniralo ono što Jertec može ponuditi. A on ima ugovor, može ostati na Poljudu sve dok mu ne istekne. Ili do nekog novog trenera, koji će napraviti ono što je Reja napravio s Buljatom.

RUBIL UMJESTO ANDRIĆA, BULJATI ZA BOK?
Zbog ozljede zadobivene protiv Intera, Srđan Andrić neće moći zaigrati u Rijeci u subotu. Ljubičić je od ranije ozljeđen, Brkljača prodan i sada je problem pozicija zadnjeg veznog. Prema nekim najavama, uz Skoku će zaigrati Goran Rubil, dok će na desni bok u formaciji 3-5-2 Jurica Buljat. A možda i jednu od te dvije pozicije zauzme Marijan Buljat, vjerojatno najpolivalentniji igrač Hajduka.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • dalmatinac123456 20.08.2009.

    hvala bogu da ga se je ipak sjetio ! Bebo rekao sam ti da ima Boga i da negubiš nadu

  • JoleSB 20.08.2009.

    A stvarno danas pričamo kako propade jadni momak, al eto sjetio se neko fala bogu. mali će bit koristan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare