To je to što me zanima!

'Elfu' čevrta bronca, a tek je početak nove generacije

Napadač Bayerna T. Mueller u JAR-u je zabio pet golova, i to iz pet udaraca u okvir. Nakon Pelea postao je drugi najmlađi igrač s 5 golova na SP-u
Vidi originalni članak

Većina mojih igrača je na SP došla bez ikakvog iskustva na velikim natjecanjima. Zbog toga su nas prije početka svi otpisali, a trebali smo igrati finale, rekao je nakon pobjede u borbi za broncu njemački izbornik Löw. Schhweinsteiger, Klose, Lahm, Mertesacker i Özil odigrali su sjajno prvenstvo, ali je prva zvijezda “elfa” ipak bio 20-godišnji Thomas Müller. Napadač Bayerna u JAR-u je zabio pet golova, i to iz pet udaraca u okvir gola. Müller je nakon velikog Brazilca Pelea postao drugi najmlađi igrač koji je na SP-u zabio pet golova.
- Mnogi su me podcjenjivali prije početka natjecanja. Smatrali su da ne mogu igrati u prvih 11 reprezentacije. Drago mi je da sam dokazao kako sam igrač za velike stvari. Zabio sam Argentini i Engleskoj, i to su mi dosad najvažniji golovi u karijeri - kaže Müller.
Thomas, kao i jedan od najvećih napadača svih vremena Gerd Müller, nosi dres s brojem 13. Gerda su Nijemci zvali “bombarder nacije”, a sad je nadimak naslijedio Thomas.
Njemačka je svoju momčad ispratila s velikom strepnjom. Nitko nije vjerovao da bez Ballacka i s ovako mladom generacijom mogu otići daleko. Nakon osvajanja četvrte bronce u povijesti na SP-u nitko ne sumnja u njih.
- Ovo je tek početak. Već za dvije godine na Euru ćemo otići do kraja. Momčadi koja zabije osam golova Engleskoj i Argentini svi se moraju bojati - uvjerava Bastian Schweinsteiger, veznjak Bayerna.
Diego Forlan u suzama je napustio teren nakon poraza od Njemačke. Zabio je sjajan gol iz voleja, ali ni to nije pomoglo njegovoj momčadi.
- Razočaran sam. Napravili smo premalo. Greške su nas koštale - rekao je Diego Forlan koji je u sudačkoj nadoknadi iz slobodnjaka pogodio prečku.

KHEDIRU ŽELE VELIKANI
Bayern, Real i Milan neki su od klubova koji žele dovesti veznjaka Stuttgarta. Real za Khediru nudi 15 milijuna eura.

HOBOTNICA JE SVE POGODILA
Paul je pogodio ishod utakmice za 3. mjesto između Njemačke i Urugvaja. Na SP-u je prognozirao sedam utakmica “elfa” i sve pogodio. Nije ni čudno da ga Španjolci, čiju je pobjedu prognozirao u polufinalu protiv Njemačke, žele kupiti. Jedan poduzetnik ponudio je Nijemcima 30.000 €.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Knight Cross 11.07.2010.

    DEUTSCHLAND

Komentiraj...
Vidi sve komentare