To je to što me zanima!

Emery: Najbolji kapetan kojeg sam ikad trenirao? Rakitić!

On je sa Sevillom od 2013. do 2016. godine tri puta osvojio Europsku ligu, a u sezoni 2013./2014. kapetan momčadi je bio vezni Rakitić koji je zatim prešao u Barcelonu
Vidi originalni članak

Vodeće momčadi španjolskog prvenstva Barcelona i Real Madrid u ponedjeljak su dezinficirale svoje klupske prostorije i igrališta na koja bi se krajem ovog tjedna ili početkom idućeg trebali vratiti hrvatski reprezentativci Ivan Rakitić i Luka Modrić.

POGLEDAJTE VIDEO: Ivan Rakitić šalje poruku podrške

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prije nego počnu individualno trenirati na travnjaku, trebali bi biti testirani na korona virus. U međuvremenu su obojica primila pohvale preko medija od ljudi koji su imali važnu ulogu na španjolskim travnjacima.

Španjolski nogometni trener Unai Emery (48) rekao je u nedjelju tijekom jednog intervjua kako je najbolji kapetan kojeg je imao u svojim momčadima bio Ivan Rakitić.

STAVILI EMOTIVNE OBJAVE Rakitići slave rođendan kćeri Adare: Jako te volimo princezo

Emery je preko Skypea sudjelovao u razgovoru koji je organizirao nogometni savez pokrajine Galicije (RFGF). Upitali su ta tko je najtalentiraniji igrač kojeg je trenirao.

- Očito, Neymar. Kao kapetan, Rakitić. Kao igrač koji unosi najviše pozitivne dinamike u svlačionicu, Coke. Više je razina kako se može pridonijeti momčadi - odgovorio je Emery.

On je sa Sevillom od 2013. do 2016. godine tri puta osvojio Europsku ligu, a u sezoni 2013./2014. kapetan momčadi je bio vezni Rakitić koji je zatim prešao u Barcelonu. U toj momčadi Seville bio je desni bek Coke.

Emery je zatim otišao u Paris SG gdje je bio do 2018. godine i gdje je vodio brazilskog napadača Neymara, a onda je otišao u Arsenal na čijoj je klupi bio do prosinca 2019. godine. Od tada je bezposla.

- Otvoren sam za preuzimanje neke momčadi. U Španjolskoj, Engleskoj, Italiji, Francuskoj, no ako me pitate gdje vjerujem da ću biti, onda mislim da sam najbliži španjolskoj ligi. To i želim, nije me bilo ondje četiri godin e- rekao je, pak, u intervjuu za Eurosport.

Emery je bio trener španjolskog prvoligaša Valencije od 2008. do 2012. godine a onda je šest mjeseci proveo na klupi Spartaka iz Moskve prije nego je bio preuzeo Sevillu.

RAKETA ZA MARCU Rakitić: Želim igrati i spreman sam preuzeti rizik, vrijeme je!

Fernando Redondo (50), koji je na poziciji veznog igrača nastupao za Real Madrid od 1994. do 2000. godine, smatra kako još uvijek nije završila Modrićeva etapa u "Kraljevskom klubu“ premda je s 34 godine najstariji igrač u svlačionici.

- Modrić je drugačiji igrač, stvara razliku na terenu. Potrebno ga je čuvati jer nastavlja biti jako važan za sadašnji Real Madrid - izjavio je Redondo u razgovoru za novine AS.

Nekadašnji suigrač Davora Šukera u Real Madridu kaže kako zbog ozljede koljena više ne igra za njegove veterane, no da je i dalje u kontaktu s klubom.

- Kada odem na Santiago Bernabéu ili u klupski centar u Valdebebasu, osjećam se kao doma - rekao je taj Argentinac koji je okončao igračku karijeru 2004. godine u Milanu, a s Real Madridom osvojio dvije Lige prvaka, 1998. i 2000. godine.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Dustov 04.05.2020.

    Redondo,koji je to umjetnik i sminker bio,bia je ka poezija u pokretu.

  • ZigiBigule 04.05.2020.

    Good ebening

  • STOP SRPSKOJ MITOMANIJI 04.05.2020.

    Rakitic je jedan od najpodcjenjenijih veznjaka, a i igraca uopce u zadnjih desetak godina!

Komentiraj...
Vidi sve komentare