To je to što me zanima!

Emir će raspisati referendum oko termina SP-a u Kataru '22.

Katarski emir najavio je nakon razgovora s britanskim premijerom kako će raspisati referendum oko termina odigravanja Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine
Vidi originalni članak

Hamad bin Kalifa al Tani, katarski emir, najavio je kako će raspisati referendum u kojem će pitati stanovnike Katara žele li Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022. u zimi ili ljeti. Odmah nakon što je Katar dobio organizaciju SP-a 2022. pojavio se jedan ne tako mali problem, temperatura. Ljeti se temperature u toj zemlji penju do nesnošljivih 50 stupnjeva zbog čega su i predsjednik Fife Sepp Blatter te njegov kolega iz Uefe Michel Platini najavili da bi se upravo SP u Kataru moglo igrati u zimskom terminu.

Katar je kandidaturu temeljio na obećanju da će svi stadioni na kojima će se igrati utakmice biti klimatizirani, no u posljednje vrijeme sve se češće spominje odustajanje od ljetnog termina. Liječnici i nogometni čelnici boje se za zdravlje igrača, ali i navijača koji bi na ulicama Katara umjesto od huligana mogli strahovati od vrućina.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ToniCro 24.02.2011.

    Stavite u prvi mjesec 2022. prije će biti, ko će dočekat još do ljeta..

  • m4j 24.02.2011.

    SP se igra ljeti..to sto je tamo tada 40 C to ste trebali razmisljat kad su vam davali pare da dobiju domacinstvo

Komentiraj...
Vidi sve komentare