To je to što me zanima!

Emotivan susret na Maksimiru: Teško bolesnoj Antoniji Dinamo ispunio želju, upoznala je Livija

Navijačici Dinama koja boluje od leukemije velika je želja bila sresti golmana "modrih". Susrela se s prvom momčadi u petak prijepodne, a bit će i posebna gošća na derbiju s Hajdukom
Vidi originalni članak

Antonija Bošnjak (15) iz Branjina Vrha u blizini Belog Manastira velika je navijačica Dinama i obožavateljica Dominika Livakovića. Velika joj je želja bila upoznati "jedinicu" hrvatske nogometne reprezentacije. Želju joj je ovaj petak ispunio Dinamo i zaklada Nema predaje.

Godinu i pol dana Antonija se bori s leukemijom. Liječila se u Osijeku i Zagrebu, trenutačno je na zagrebačkom Rebru. Borba s opakom bolešću iziskivala je velike troškove s kojima se obitelj teško nosi, otac Željko umirovljeni je ratni invalid, a majka Ksenija zaposlena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vodeći ljudi Dinama i zaklade primili su Antoniju i obitelj na Maksimiru i uručili joj donaciju od 10.000 eura uz ulaznice za derbi s Hajdukom. Ipak, Antoniji je najviše značio susret s Livakovićem. Uručio joj je dres i potpisane golmanske rukavice. Pala je i pokoja suza.

- Nemamo riječi, bez teksta smo, što da kažemo... Mislim da do kraja života nećemo moći zahvaliti za ovo što su nam zaklada i Dinamo priredili. Nismo mogli niti sanjati da bi nam netko pružio takvu pomoć, a kamoli ovako nas ugostio ovih par dana. Mi smo veliki navijači Dinama, ja od malena pratim utakmice, volim plavu boju, a Antonija otkada se liječi u Zagrebu doslovno je posebno zaluđena Dinamom. Ispunili ste joj želju, upoznala je Dominika, poklonili ste nam novčana sredstva što nam neizmjerno znači i presretni smo. Zbog naše ne baš lagane životne i financijske situacije susreli smo se s brojnim teškim trenucima do sada i od srca zahvaljujemo klubu i zakladi na pruženoj pomoći i velikom srcu koje su svi ovdje pokazali za našu obitelj. Bit ćemo im zauvijek zahvalni - rekao je otac Željko.

Iako je Slavonka, Antonija je velika navijačica Dinama. U šali zna reći da se osjeća purgericom, piše pjesme o "modrima" i voli crtati, soba joj je oblijepljena Dinamovim slikama i članica je maksimirskog kluba. Kaže kako bi jednog dana voljela imati vlastiti auto s registracijom BM 1986 DZ.

- Iznimna nam je čast ugostiti djevojčicu Antoniju i njezine roditelje u Zagrebu i na Maksimiru, i sretni smo što imamo priliku omogućiti im ove nezaboravne trenutke. Nadamo se da će novčana donacija kluba i zaklade biti od pomoći u njezinom liječenju i što bržem ozdravljenju te da će obitelji olakšati njihovu borbu. Sve nas je posebno dirnula ova priča i želimo obitelji puno lijepih zajedničkih trenutaka u budućnosti. Kod nas su uvijek dobrodošli. Bit postojanja Dinamove zaklade upravo je u tome da između ostaloga pomaže navijačima koji se nalaze u teškim životnim situacijama i ponosni smo što imamo mogućnost pomagati na ovaj način - rekla je predsjednica uprave Dinama i upraviteljica zaklade Vlatka Peras.

Antonija voli strane jezike, upisala je školu za hotelijersko-turističkog tehničara u Osijeku. Najesen je očekuje nastavak liječenja i svakodnevni put na nastavu 35 kilometara. Nakon posjeta stadionu dočekali su je i u zagrebačkom zoološkom vrtu, a "modri" će i dalje pratiti njenu borbu u želji za brzo ozdravljenje.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Kike ZG 21.07.2023.

    Sretno malena.❤️✌️🌹 Samo ti d šampione!💙

  • Jopazg 21.07.2023.

    Dinamo institucija!💙

  • metalica22 21.07.2023.

    Ja mislio Livaju kad ono Livakovica 🤣🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare