To je to što me zanima!

Engleska prekinula crnu seriju: Nakon 6 poraza prošli penale...

Sve je počelo 1990. na Svjetskom prvenstvu u Italiji. Tada ih je Zapadna Njemačka pobijedila u polufinalu na penale, a kao sol na ranu izgubili su utakmicu za treće mjesto od domaćina...
Vidi originalni članak

Engleska nogometna reprezentacija ima dugu i bolnu povijest ispadanja s velikih natjecanja nakon penala.  

Sve je počelo prije 28 godina na Svjetskom prvenstvu u Italiji. Tada ih je Zapadna Njemačka pobijedila u polufinalu na penale, a kao sol na ranu izgubili su utakmicu za treće mjesto od domaćina.

Šest godina kasnije ugostili su Euro. Prvo su u četvrtfinalu uspjeli na penale izbaciti Španjolce, da bi ih opet u polufinalu dobili Nijemci i to sa 6-5 u penalima.

Na Svjetskom 1998. ispali su već u osmini finala. Nakon raspucanja ovaj put ih je dobila Argentina. U regularnom dijelu bilo je 2-2 a David Beckham dobio je crveni karton. 

U Portugalu 2004. na Euru u četvrtfinalu dobili su ih domaćini i kasniji finalisti. Opet je bilo 2-2, a Beckham je promašio prvi udarac. Promašili su zatim i Portugalci, ali Englezi su opet pokleknuli i ispali sa 6-5.

Samo dvije godine kasnije u Njemačkoj, ponovno četvrtfinale bilo je kobno. Opet protiv Portugala, promašivali su sada Lampard i Gerrard. Puno bolji nisu bili ni Portugalci, ali kada Jamie Carragher nije pogodio, a Cristiano Ronaldo jest, sve je bilo gotovo.

Zadnji put Englezi su pali 2012. na Euru. I četvrti put ispali u četvrtfinalu, tada ih je izbacila Italija, nakon što je 120 minuta prošlo bez golova.

Punih 28 godina trajala je agonija, a u Rusiji je, barem zasad, prekinuta. Iako je i ovaj put protiv Kolumbije počelo loše (promašaj Hendersona), promašili su i njihovi protivnici dvaput, a zadnji penal zabio je Dier.

NAKON PENALA DOBILI 4-3 Englezi kao i Hrvatska! Izbacili Kolumbijce tek poslije penala...

Idi na 24sata

Komentari 7

  • dads 04.07.2018.

    Bilo bi ih lijepo isprasit u polufinalu. Bas su neki odvratni i umisljeni

  • davidalaba 03.07.2018.

    Jel i Pickford bio na dopingu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare