To je to što me zanima!

Engleski klubovi složni: Dajte Liverpoolu taj naslov prvaka!

Sve je to na papiru i sve se zna, ali i dalje je u zraku što će biti ne nastavi li se Premier liga nakon 3. travnja dokad će minimalno rampa biti spuštena. Anonimni predstavnik jednog prvoligaša iznio je prijedlog da se klubu s Anfielda svejedno dodijeli zasluženi naslov prvaka
Vidi originalni članak

Ma je li moguće? Hoće li nakon čudesne sezone u kojoj je šamarao protivnike kao nekad kultni Rocky Balboa svoje Liverpool ostati bez naslova prvaka? Koji čeka tako strpljivo, okruglih 30 godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Možda, a možda i ne. Pitanja su tu, ali jasni odgovori još ne postoje jer praktički nema lige koja ima propise koji bi skrojili prvaka prije reda.

LOŠ GUBITNIK Klopp: Zašto Atletico igra baš takav nogomet, čemu bunker?!

Dok u nekim ligama poput španjolske, njemačke ili talijanske to ne bi bilo ni fer, u slučaju Premier lige sve je jasno. Liverpool ima 25 bodova prednosti nad prvim pratiteljem Manchester Cityjem i ni čudo tu ne može ništa promijeniti. U zadnjih 9 kola za matematičku potvrdu treba dvije pobjede, a u dosadašnjih 29 ostvario ih je 27. 

Sve je to na papiru i sve se zna, ali i dalje je u zraku što će biti ne nastavi li se Premier liga nakon 3. travnja dokad će minimalno rampa biti spuštena. Anonimni predstavnik jednog prvoligaša iznio je prijedlog da se klubu s Anfielda svejedno dodijeli zasluženi naslov prvaka, a za što je bilo vrlo malo oporbe, piše Telegraph. Moguće je da ona dolazi i iz Manchestera premda su i tamo svjesni, ma bili su već i u prosincu, da je ovo jednostavno Liverpoolova sezona i to tako treba biti.

NALJUTIO GA PITANJEM Klopp novinaru: Znači ja imam problem s koronom, a vi ne...?

Redsi su trebali postati prvi klub koji je potvrdio naslov Premier lige prije travnja, ali malo će koga od navijača to brinuti vrati li se "kanta" na Anfield nakon tri desetljeća.

- Podržavamo takvu odluku. Igrači s kojima se natječemo su zaraženi. Virus ne štedi nikoga pa ni nogometaše. Našim protivnicima i svima ostalima koji su zažareni i koji će se zaraziti poručujemo da su naše misli s vama - obratio se Klopp navijačima i svijetu nakon suspenzije prvenstva.

Talijani ne žele play-off

Klubovi u Serie A, pak, odbili su prijedlog da doigravanje odlučuje o prvaku, odnosno klubovima koji će ispasti iz lige, piše Gazzetta. Rodila se i ideja po kojoj bi se igralo svaka tri dana, kroz cijeli lipanj, no sve je još uvijek na čekanju do utorka, kad bi se Uefa trebala izjasniti o budućnosti eurokupova i Eura.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • Kapo9 15.03.2020.

    Nema se tu sto dati!!! Lpool je kroz cijelu sezonu uvjerljivo najbolja momčad u engleskoj i to za klasu iznad svih!!

  • VOLBEAT 15.03.2020.

    to je jedino logično i normalno, kao i da Leeds i WBA automatski uđu u PL, a Norwich i Villa ispadnu

  • papilon100 14.03.2020.

    Najvaznije je zdravlje a prvak je Liverpul i kraj price

Komentiraj...
Vidi sve komentare