To je to što me zanima!

Engleski savez neće dodatno kazniti nizozemskog 'ubojicu'

Nigel de Jong neće biti dodatno kažnjen za lom Ben Arfine noge, no njegovi klubovi Newcastle i Marseille spremaju tužbu protiv 'ludog' Nizozemca Nigela de Jonga
Vidi originalni članak

Engleski nogometni savez obavijestio je Manchester City i Newcastle da neće naknadno kazniti Nigela de Jonga za pogibljen star na Hatema Ben Arfu. Newcastle je zatražio od FA-a da dodatno kazni Nizozemca za grozan faul u kojem je Francuzu slomio nogu na dva mjeseca te ga izbacio s terena na minimalno šest mjeseci.

- Mi ne možemo dodatno kažnjavati igrača zbog grubog faula.  Nemamo to pravo. Sudac je bio na utakmici, vidio prekršaj i on je taj koji kažnjava nogometaše na terenu - rekao je glasnogovornik engleskog saveza.

Čelnici Newcastlea potražili su zaštitu od Saveza za, kako kažu, 'nepotreban start s pretjeranom upotrebom sile'. No nisu stali samo na tome. Klub sa St. James Parka je zajedno s Ben Arfinim matičnim klubom Marseilleom namjerava još i tužiti De Jonga. Pred nizozemskim 'mesarom' su teški dani. Može očekivati tužbu, bijes brojnih navijača i kolega iz drugih momčadi, odrekao ga se i izbornik Bert van Marwijk, a jedini koji stoji uz njega je trener Roberto Mancini nazvavši njegov stil igre 'beskompromisnim, a ne zlobnim'.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare