To je to što me zanima!

Englezi na Trgu: Ma došli smo vidjeti Zagreb, ne utakmicu...

Nadam se da će Guardiola dati priliku mladima. Mislim da će biti 1-1, želio bih da i vi prođete dalje pa se možda sretnemo u nokaut-fazi, tko zna?, rekao je za 24sata jedan od navijača Cityja u centru Zagreba
Vidi originalni članak

MaryAnn, dva Petera i Angela stigli su iz Manchestera u Zagreb uoči posljednje utakmice ove faze Lige prvaka u kojoj će Pep Guardiola njihove miljenike izvesti na maksimirski travnjak, no njima to, kažu, nije najbitnije. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ah, utakmica... Ma, bit će neriješeno, iako navijamo za City - kaže Mary Ann (65), gorljiva navijačica "građana".

- Nismo tu zbog utakmice, došli smo upoznati novu kulturu, nove ljude. Baš ste pristojni, ugodno sam iznenađen - kazao je Peter pa dodao:

- Nadam se da će Guardiola dati priliku mladima. Mislim da će biti 1-1, želio bih da i vi prođete dalje pa se možda sretnemo u nokaut-fazi, tko zna?

ZNAJU SE POTENCIJALNI PROTIVNICI Brojni klubovi ulažu milijune, a Dinamo je tu sam vrh Europe...

- Prvi put smo u Hrvatskoj i došli smo jer smo čuli da je lijepa zemlja pa smo odlučili spojiti s utakmicom Cityja. Evo ja navijam za City već 50 godina - kaže Peter.

U Manchesteru je rivalstvo između Uniteda i Cityja s godinama promijenjeno. Kako kažu naši sugovornici, sada je podjednako, situacija je izjednačena, ima i jednih i drugih. Nije to niti neobično. City je posljednjih godina odlična momčad, uspješna, s nizom odličnih rezultata i sada je 'moderno' navijati za "građane". Ipak, naši su sugovornici u nebeskoplavu boju obučeni od rođenja.

DINAMO - CITY 1-4 Dečki, glavu gore! Dinamo je ipak ostao bez euro proljeća...

- Mislimo da ce večeras biti neriješeno, a  voljeli bismo na terenu vidjeti mladiće poput Garcie i Harwooda-Bellisa , pa da se dokažu Pepu. Foden? Dobar je, i ima priliku pokazati se na velikoj sceni, ali ne znamo može li zamijeniti Davida Silvu. Odlaskom Kompanyja više nemamo vođu i to se vidi na terenu - priznaje drugi Peter.

Osim samih Engleza, Cityjevi igrači imaju navijače i iz drugih zemalja, između ostalih Španjolske.

 - Dolazim iz Španjolske pa znam da Danija Olma. Strašan igrač, bolji je od Fodena. Bi li mogao igrati u Cityju? Teško, imamo tu hrpu kvalitetnih igrača - kaže Alejandro, Španjolac koji živi u Mađarskoj.

DINAMO vs MAN CITY Petković: Da nisam nogometaš, onda bih vjerojatno bio glumac

- Čuli smo da Maksimir žele srušiti i sagraditi novi stadion, ali još nismo bili tamo. Imao sam priliku biti na Etihadu i bilo je stvarno prekrasno, imao sam tu čast - rekao nam je Alejandro koji vjerojatno nije svjestan što ga čeka na gostujućoj tribini. U Zagreb je stigao sa svojom djevojkom Izum autobusom. Čuli su da je dobar grad i advent i imaju samo riječi hvale za hrvatsku metropolu.

- Najdraži igrač mi je De Bruyne i nadam se da će igrati. Mislim da će rezultat biti  0-2 - govore nam.

- Prošli smo dalje, ali nismo ovdje došli zbog utakmice, nego da upoznamo vašu kulturu - kažu.
 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • kopoddrugimjamukopanos 11.12.2019.

    Pa kad ce ti pogani kolonizatori skuzit da ih niko ovdje ne voli i da nisu dobrodosli. Samo ugostitelji i hotelijeri moraju glumit ljubaznost zbog love niko drugi

  • špricer_1 11.12.2019.

    Bandicgrad. Pazite da vas ne opljacka kao i zagrepcane

  • Larsen 11.12.2019.

    Hoču uklopiti ton i zbog vših "partnera" ili j.... reklame nisam mogo!!!!!! Znam, da od tog živite ali ipak bar omogučite ton

Komentiraj...
Vidi sve komentare