To je to što me zanima!

Englezi su izgubili dvije tekme, ali mogu dalje i samo s tri boda

Iako su izgubili i drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu, Englezi još ne trebaju pakirati kofere. Mogu proći među 16 samo s tri boda i takav rasplet nije nevjerojatan
Vidi originalni članak

Malo je engleskih navijača koji će se usuditi prognozirati prolazak 'gordog Albiona' u osminu finala nakon poraza od Italije (1-2) i Urugvaja (1-2) u prve dvije utakmice, ali – to je još uvijek moguće.

I zapravo ne uključuje tako nevjerojatan rasplet.

Trenutan poredak u skupini D govori kako Kostarika, Italija i Urugvaj imaju po tri, Engleska nula bodova. Zahvaljujući trijumfu Srednjoamerikanaca nad Urugvajem (3-1) prošli tjedan, Englezi se još imaju čemu nadati.

Prvi je preduvjet da u današnjem srazu u Recifeu od 18 sati Italija pobijedi Kostariku. S obzirom na izdanje Kostarikanaca protiv Urugvaja u prvom kolu, to neće biti lagan zadatak za 'azzurre', ali definitivno nije i nemoguć.

U tom slučaju Italija bi krenula po prvo mjesto u skupini, a Engleska bi u posljednjem kolu u utorak u Belo Horizonteu (18:00) u izravnom okršaju odlučivala o drugom putniku među najboljih 16. No sama pobjeda ipak neće biti dovoljna.

Prvi kriterij za odluku o tome koja je momčad bolja u slučaju jednakog broja bodova na SP-ima ukupna je gol-razlika. Kako Kostariki trenutno iznosi +2, a Englezima -2, Royu Hodgsonu i ekipi trebat će kombinirana pobjeda njih i Talijana od tri pogotka. Ukratko, dobije li Italija danas Kostariku s dva gola razlike, bilo kakva pobjeda Otočana bila bi im dostatna za odlazak u osminu finala.

Ne zaboravimo i još jedan, ne manje važan preduvjet – Italija mora pobijediti Urugvaj.

Najveće navijače 'azzurra' ovih ćete dana moći, dakle, pronaći u srcu kampa – engleske reprezentacije.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Foxtrotuniformcharliekilo 20.06.2014.

    Da se Hodgson sjeti staviti Lamparda koji je vođa po karakteru, umjesto Gerrarda koji je nametnut puno bolje bi izgledali.Još da nisu otjerali Terrya imali bi najbolju obranu na SP.I da naravno da ne igra 5 igrača Liverpoola u prvom timu koji i dobiveno znaju sj****...

  • MateoIvaniš 20.06.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • user_304610 20.06.2014.

    I onda je svizac zamotao čokoladu u omot....

Komentiraj...
Vidi sve komentare