To je to što me zanima!

Englezi u panici: Buktinja gutala stadion u Andori, susret upitan

Vatra je prvo zahvatila prostor oko igrališta, a onda i stolice. Tamošnje vlasti smatraju kako je do požara došlo nakon što su radnici varili konstrukciju za kamere. Utakmica Engleske i Andore u kvalifikacijama za SP je pod upitnikom
Vidi originalni članak

Trebalo je to biti još jedno odrađivanje posla za Englesku u kvalifikacijama za SP protiv slabašnog protivnika. Englezi su u petak poslijepodne odradili trening na Nacionalnom stadionu u Andori, spakirali se i smjestili u hotel, a nedugo nakon toga oglasila se uzbuna u malenoj državici između Francuske i Španjolske. Isti taj stadion zahvatila je vatrena buktinja.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vatra je prvo zahvatila prostor oko igrališta, a onda i stolice. Tamošnje vlasti smatraju kako je do požara došlo nakon što su radnici varili konstrukciju kako bi postavili kamere, a iskre su navodno pale na prostor pored igrališta i sve se pretvorilo u plamen. Gorjela je umjetna trava, ekran za VAR, ali vatra se nije proširila do glavnog travnjaka.

Gusti dim nadvio se nad malenim stadionom od 3000 mjesta koji se nalazi u glavnom gradu Andorri la Velli, a uskoro su došli vatrogasci te ugasili požar. Na svu sreću, nitko nije ozlijeđen. 

Bez obzira na scene koje nisu nikoga ostavile ravnodušnim, izgledno je kako će do utakmice ipak doći. No, o tome će organizatori odlučiti nakon što procijene štetu i razmotre potencijalan rizik za igrače i navijače. 

Samo nekoliko sati prije požara, engleski reprezentativci su na istom travnjaku odradili trening, a potom i u prostorijama stadiona odradili press konferenciju. Bez obzira što su u vrijeme požara bili na sigurnome, cijela situacija ih je uznemirila i pitanje je hoće li se utakmica uopće odigrati. Ukoliko postoji i najmanja naznaka opasnosti po igrače i navijače, nema potrebe za rizikom.

Engleska nakon šest kola drži prvo mjesto u skupini sa 16 bodova, četiri više od drugoplasirane Albanije i na koračić je od plasmana u Katar. Andora je, pak, odavno izgubila sve šanse. Ima tri boda nakon šest kola, a posrećilo joj se protiv San Marina (2-0).

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare