To je to što me zanima!

EP U-20: Start na tragu brončanih Novozelanđana

Bojan Bogdanović utrpao je Nijemcima 32 koša, a naša je U-20 repka nakon produžetka slavila 91-86. A u Grčku još nisu stiglii Delaš i Zubčić
Vidi originalni članak

Nakon što je košarkaška U-19 reprezentacija s Novog Zelanda donijela svjetsku broncu, godinu dana starija generacija uspješno je startala na Europskom prvenstvu na grčkom Rodosu. Iako su već u prvoj četvrtini gubili 14 razlike, izabranici Darka Kuncea izborili su produžetak protiv Njemačke te naposljetku slavili 91-86.
Bojan Bogdanović, 20-godišnji bek iz Mostara, koji je još kao junior iz Zrinjskog prešao u Real Madrid, na početku prvenstva podsjetio je o kakvom se talentu radi. Zabio je 32 koša, među kojima i sva slobodna bacanja u zadnjim minutama, kojima je Hrvatska došla do produžetka, a onda i ključnu tricu kojom je pobjegla na 85-79. Centar Šibenika Miro Bilan dodao je 19 poena i 8 skokova, a bek Zadra Pavle Marčinković 16 i 7 skokova.
Hrvatska u skupini D u petak (18 sati) igra protiv Ukrajine, a u subotu (20.15) protiv Srbije. Naši su istočni susjedi prilična nepoznanica, s obzirom da je njihova U-20 reprezentacija igrala na nedavnim Mediteranskim igrama. Tamo je fino namučila našu zlatnu B-selekciju, pa izgubila od Albanije i završila - zadnja.
U drugom krugu, u koji prolaze po tri momčadi iz svake skupine, hrvatskoj momčadi trebali bi se pridružiti Mario Delaš i Tomislav Zubčić, koji su dobili nekoliko dana slobodno nakon osvajanja bronce na Novom Zelandu. A na izborniku Kunceu, inače treneru Dubrovnika, bit će kako ovaj nedvojbeno talentirani dvojac uklopiti u momčad koja je cijele pripreme prošla bez njih.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • drniš1990 17.07.2009.

    bravo ! ! a još kad dođu ova dvojica...

  • crobinho 17.07.2009.

    Bravo momci svaka cast!! btw, Bojan Bogdanovic??? Hrvat???

Komentiraj...
Vidi sve komentare