To je to što me zanima!

Epilog vatrenog derbija: Hajduk dobio veću kaznu od Dinama...

HNK Hajduk kažnjen je sa 60.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača. GNK Dinamo kažnjen je s 50.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača
Vidi originalni članak

Hajduk je u nedjelju pobijedio Dinamo u najvećem derbiju hrvatskog nogometa (2-0). Splićani su uvjerljivo protutnjali Zagrebom, a igrači su se iste večeri vratili doma gdje su ih navijači dočekali kao heroje. Marka Livaju nosili su na ramenima, bila je i bakljada, slavilo se do dugo u noć. Ipak, malo i pretjeralo uz uvredljive pjesme 'Mrzim Dinamo, srpsko ime to'.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dok se čekaju kazne za Marka Livaju i Danijela Subašića koje je Povjerenik Prve HNL Josip Brezni prijavio disciplinskom sucu, čelnici Hajduka dobili su novu 'čestitku' od HNS-a. Ne zbog pobjede nad najvećim rivalom, već silne artiljerije pirotehničkih sredstava koje su navijači 'bilih' prezentirali u derbiju protiv 'modrih'.

Hajduk je ove sezone HNS-u uplatio više od 200.000 kuna zbog navijača, što je triput više nego što su platili ostali klubovi, a jednom ove sezone je morao zatvoriti sjevernu tribinu. No, novci nastavljaju kliziti iz blagajne iz kola u kolo. Ovaj put je riječ o 60.000 kn.

- HNK Hajduk kažnjen je sa 60.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača. Sudac je u  71. minuti prekinuo utakmicu zbog upotrebe većeg broja pirotehnike (baklji) od strane navijačke skupine Torcida koje su završile na tartan stazi te izazvale slabu vidljivost. Prekid je trajao dvije minute. Delegat je zabilježio ukupno 51 baklju, od kojih je 38 bačeno na tartan stazu. Dvije petarde, tri topovska udara, četiri prskalice i dvije bljeskalice bačene su na tartan stazu, a zapaljeno je ukupno deset dimnih bombi - piše u priopćenju.

Navijači Dinama i Hajduka stvorili su sjajan navijački dekor, 'grmjele' su pjesme cijelu utakmicu, ali opet ispaštaju njihovi klubovi. I 'modri' će morati uplatiti 50.000 kn.

- GNK Dinamo kažnjen je s 50.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača. Sudac je u  71. minuti prekinuo utakmicu zbog upotrebe većeg broja pirotehnike (baklji) od strane navijačke skupine BBB, od kojih su tri baklje završile u terenu za igru. Prekid je trajao dvije minute. Delegat je izbrojio ukupno 32 baklje, od kojih je 21 bačena na tartan, a tri u teren za igru. Četiri petarde bačene su na tartan stazu, zapaljene su tri dimne bombe, jedna bljeskalica je bačena na tartan stazu i zabilježen je jedan topovski udar. 

Idi na 24sata

Komentari 73

  • MateBan 09.12.2021.

    Dinamo kao organizator utakmice je kriv za sve prijestupe torcide a ne Hsjduk , da je Hajduk sa svojim ljudima kontrolira ulaz na južnu tribinu onda bi to bila odgovornost Hajduka ovako to je samo dokaz koja je to nogometna kaljuža sa dirigiranim i korupiranimbljudima

  • Danko_Bananko 08.12.2021.

    Pa pusti sad kazne, nego jeli 24sata stavio gdje članak o intervjuom Niksija gdje on kaže slijedeće: “Bilo je lijepo kad sam došao na Maksimir s West Hamom i pobijedio 2:0, ali to je samo jedna pobjeda iz valjda 20 pokušaja! Znam da pobjedom možemo izbaciti Dinamo iz Europa lige. Svima iz Hajduka, pa tako i meni, bi se to jako svidjelo”.

  • RedDoor 08.12.2021.

    Svi dosad za slične stvari novčano kažnjeni, što bi se njih udaljavalo s terena i teže kažnjavalo. Klub osudio, igrači se ispričali, platiti će kaznu i naučiti svi igrači veliku lekciju za ubuduće. Vjerujem da je njima najteže. Neki svoj loš rad žele olakšati udaljavanjem drugih s terena. Uostalom i Modrić ih je podržao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare