To je to što me zanima!

Epska borba: Imala 5-0 i 2 set lopte, a na kraju je izgubila set!

U finalu Ronald Garrosa igrat će Ashleigh Barty (23) i Čehinja Marketa Vondroušova (19). Australka je u polufinalu dobila Amandu Anisimovu (17) i to nakon nevjerojatne drame u prvom setu
Vidi originalni članak

Nevjerojatan set odigran je u ženskom polufinalu na Roland Garrosu!

Bila je to epska borba Australke Ashleigh Barty (23) i Amerikanke Amande Anisimove (17) u polufinalu zemljanog turnira u Parizu. Finale je nakon velike drame dohvatila Barty pobjedom 6-7, 6-3, 6-3, a bez obzira na to što nije prošla u finale, prepričavat će se prvi set iz njihovog meča kojeg je na kraju uzela Amerikanka.

Barty je imala vodstvo od 5-0 i dvije set lopte da zaključi završeni ulazak u meč, bez izgubljenog gema uzme set, ali onda se dogodilo nešto potpuno neshvatljivo. Anisimova se odjednom probudila, kao da je do tada nije uopće bilo na terenu, i uzela je šest gemova zaredom! Bolja je bila i u tie-breaku i izgubljeni set je potpuno preokrenula u svoju korist.

Ali, nije to bilo sve od preokreta u meču ove dvije sjajne tenisačice! U drugom setu je Anisimova vodila 3-0, a onda je uslijedio preokret Australke koja je nanizala šest gemova i uzela set sa 6-3. U finalu će Barty igrati protiv češke 19-godišnje senzacije Markete Vondroušove koja je dobila Johannu Kontu (28) sa 7-5, 7-6. Vondroušova je u četvrtfinalu izbacila našu Petru Martić.

Nakon još jednog fantastičnog pothvata u Parizu, više nema nikakve sumnje - Amanda Anisimova je budućnost ženskog tenisa. Još uvijek nema ni 18 godina, a ove je sezone nakon osmine finala Grand Slama u Australiji prošle godine dohvatila i polufinale Roland Garrosa. 

Trenutno je 51. igračica svijeta, a uspon prema vrhu je započela prošle godine kada je dohvatila finale WTA turnira u Hiroshimi, a u glavni ždrijeb dohvatila kroz kvalifikacije. U travnju ove godine osvojila je svoj prvi turnir, pobijedila je u Bogoti. Na WTA listi mladih igračica je uvjerljivo najbolja.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • kopoddrugimjamukopanos 07.06.2019.

    katastrofa od finala. barthy izbaci onu malu slatku plkavu s lijepim tankim nogicama a čehinja bnajgor i najpasivniji tenis koji sam ikad vidio. to može proći samo na šugavoj zemlji gdje kad vrati balon opet se igra ispočetka

  • ACM_1899 07.06.2019.

    Marketa u finale bez izgubljenog seta, a ako osvoji GS sa svojih 19 godina, bit će veliki uspjeh. Šteta za malu Amandu, ali bit će još prilika za nju.

  • aavent 07.06.2019.

    Ja sam bio uvjeren da Konta ovo lagano osvaja kako je igrala do sada, ali ova Cehinja te izludi doslovno sto sve vraca, mogu sada reci svaka cast Martic sto se toliko borila, rekao bi da danas Kontu jednostavno nije islo ono sto je prije pogadala, imala je danas preko 40 neforsiranih gresaka, ali mislim da je to najvise do protivnice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare