To je to što me zanima!

Eriksen ne smije igrati u Serie A! Izvan Italije? Da, uz jedan uvjet

Budući da su zdravlje i život na prvom mjestu i prije svega, posljednja sezona u kojoj je s Interom osvojio prvi naslov talijanskog prvaka poslije 11 godina bit će mu posljednja u Italiji
Vidi originalni članak

Tehnički znanstveni odbor Talijanskog saveza dobio je zadatak odlučiti što sa slučajem Christiana Eriksena (29), danskog nogometaša koji je doživio srčani udar na Europskom prvenstvu. I pala je odluka: Eriksen ne smije igrati u Serie A.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osim ako mu se ne ukloni defibrilator, upozorio je član liječničkog odbora Talijanskoj saveza Francesco Braconaro. Što drugim riječima znači da je karijera danskog nogometaša u Interu gotova.

To se i otprije pretpostavljalo, no sada je naišlo na službenu potvrdu liječnika.

U nekim ligama dozvoljeno je igranje s defibrilatorom. Primjerice, Daley Blind već godinama igra u dresu Ajaxa gdje pruža odlične igre, a nastupao je i na Euru za Nizozemsku.

Ipak, u Italiji su pravila drugačija i dokle god Eriksen nosi defibrilator, u Serie A nažalost neće moći igrati. A budući da su zdravlje i život na prvom mjestu i prije svega, posljednja sezona u kojoj je s Interom osvojio prvi naslov talijanskog prvaka poslije 11 godina bit će mu posljednja u Italiji.

Eriksen još uvijek može nastaviti karijeru, no morat će odabrati klub u kojem će moći igrati unatoč nedavnom događaju na Euru i problemima sa srcem i ligu u kojoj je dopušteno igrati s defibrilatorom.

Sjajni danski veznjak za Inter je odigrao 60 utakmica postigavši osam pogodaka. Pao je u nesvijest na prvoj utakmici danske reprezentacije grupne faze protiv Finske i 10 minuta bio je bez svijesti.

Zbog odlične liječničke intervencije na terenu, a zatim i kasnije medicinskog osoblja u bolnici, Eriksenu je spašen život.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 23.07.2021.

    U 1.HNL ide u Hajduk

  • onlyfans 22.07.2021.

    dođi u dinamo kod brata lauritsena, maminjo daj gas više!

  • Xyster 22.07.2021.

    Blind se nikada nije srušio plus njegov problem sa srcem je otkriven dok kod ovoga nikada nikada ništa nije pronađeno a Eriksen može igrati jedino ako nađe nekoga tko će mu potpisati da može igrati, a to mu nitko neće potpisati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare