SERIE A Christian Eriksen ne smije igrati u Serie A! Može izvan Italije uz ovaj uvjet | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 9

Eriksen ne smije igrati u Serie A! Izvan Italije? Da, uz jedan uvjet

Eriksen ne smije igrati u Serie A! Izvan Italije? Da, uz jedan uvjet

Budući da su zdravlje i život na prvom mjestu i prije svega, posljednja sezona u kojoj je s Interom osvojio prvi naslov talijanskog prvaka poslije 11 godina bit će mu posljednja u Italiji

VIDEO

Tehnički znanstveni odbor Talijanskog saveza dobio je zadatak odlučiti što sa slučajem Christiana Eriksena (29), danskog nogometaša koji je doživio srčani udar na Europskom prvenstvu. I pala je odluka: Eriksen ne smije igrati u Serie A.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Liječnik koji je spasio Eriksena 01:19

Osim ako mu se ne ukloni defibrilator, upozorio je član liječničkog odbora Talijanskoj saveza Francesco Braconaro. Što drugim riječima znači da je karijera danskog nogometaša u Interu gotova.

To se i otprije pretpostavljalo, no sada je naišlo na službenu potvrdu liječnika.

U nekim ligama dozvoljeno je igranje s defibrilatorom. Primjerice, Daley Blind već godinama igra u dresu Ajaxa gdje pruža odlične igre, a nastupao je i na Euru za Nizozemsku.

Ipak, u Italiji su pravila drugačija i dokle god Eriksen nosi defibrilator, u Serie A nažalost neće moći igrati. A budući da su zdravlje i život na prvom mjestu i prije svega, posljednja sezona u kojoj je s Interom osvojio prvi naslov talijanskog prvaka poslije 11 godina bit će mu posljednja u Italiji.

Eriksen još uvijek može nastaviti karijeru, no morat će odabrati klub u kojem će moći igrati unatoč nedavnom događaju na Euru i problemima sa srcem i ligu u kojoj je dopušteno igrati s defibrilatorom.

Sjajni danski veznjak za Inter je odigrao 60 utakmica postigavši osam pogodaka. Pao je u nesvijest na prvoj utakmici danske reprezentacije grupne faze protiv Finske i 10 minuta bio je bez svijesti.

Zbog odlične liječničke intervencije na terenu, a zatim i kasnije medicinskog osoblja u bolnici, Eriksenu je spašen život.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner