To je to što me zanima!

Večer povratnika: Ivan Perišić je debitirao za Hajduk u derbiju, a Marko Rog zaigrao za Dinamo!

Šest mjeseci i 15 dana prošlo je od teške ozljede koljena, Ivan je osjetio kako je vrijeme za povratak baš protiv Dinama u polufinalu Kupa. U 90. minuti nogometu se vratio i Marko Rog
Vidi originalni članak

Posljednjih nekoliko tjedana trenirao je za Hajduk, činilo se kako neće još neko vrijeme zaigrati, ali nakon što se u 63. minuti digao na zagrijavanje publika na Poljudu je poljudjela. Devet minuta poslije hrvatski reprezentativac Ivan Perišić (35) ušao je u igru protiv Dinama i tako ostvario veliki san: debitirao je za Hajduk u službenoj utakmici!

Prošlo je samo šest mjeseci i 15 dana otkako je Perišić teško ozlijedio ligamente na treningu Tottenhama, mnogi su smatrali kako će teško na teren prije druge polovice travnja, ali Ivan je očito bio spreman i puno ranije. Dobra je to vijest i za izbornika Zlatka Dalića koji ga očekuje za Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Samo da ne bude nove ozljede...

POGLEDAJTE VIDEO:

- Perišić je izrazio veliku želju i puno riskirao. Zadnji ga put nisam htio uvesti, ali imao je veliku želju debitirati, bio je korektan, želim mu svako dobro i puno zdravlja - rekao je trener Mislav Karoglan.

Perišić je za Hajduk potpisao 19. siječnja, a prvi put se još 27. veljače zagrijavao s momčadi uoči utakmice protiv Varaždina u četvrtfinalu Kupa. Do kraja sezone Hajduk još ima osam utakmica u prvenstvu, dovoljno vremena da Ivan uđe u formu za Euro, no pitanje je može li išta okrenuti po pitanju plasmana za "bile" na tablici HNL-a, gdje su osam bodova iza Rijeke. Naravno, veći njegov doprinos u klubu očekuju iduće sezone.

Sergej Jakirović odgovorio je ulaskom svog povratnika u klub u 90. minuti. Marko Rog (28), veznjak na posudbi iz Cagliarija, ozlijedio se još 27. srpnja na pripremnoj utakmici protiv juniorske momčadi Rome. Također je stradao prednji križnji ligament, a on je zaigrao nakon osam mjeseci i osam dana. Na istom je stadionu odigrao jednu od najboljih utakmica u prvom mandatu u Dinamu, u ljeto 2016. zabio je dva gola u slavlju 4-0. Perišić i Rog bili su godinama suigrači u reprezentaciji, igrali su zajedno i na Euru 2016. u Francuskoj.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Pobotchnick Leeyoobo 03.04.2024.

    Otresli ga ko baletinu s nosa.

  • Pobotchnick Leeyoobo 03.04.2024.

    Jesam navijač Dinama ali zadnjih par godina više pratim ajduka samo da se sprdam. Dinamo gledam samo u Europi. Ajduka svaki put. oni su mi vrh,ko mućke i Monty python. Kakvi luzeri

  • ivokap 03.04.2024.

    Ivane, Marko, hvala Bogu da ste se vratili u HNL, hrvatski nogomet će dobiti još više na kvaliteti, baš lijepo. Večerašnja utakmica na Poljudu je imala puno pozitivnih stvari, bilo je uzbudljivo i kvalitetnije nego ona prvenstvena. Publika, Slićani su još jednom pokazali da su DIVLJACI. Tome se mora stati na kraj. Večer povratnika, neka, neka, neka se vraćaju, hvala Bogu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare