To je to što me zanima!

Euro 2008.: 'Kockastima' poraz i slavlje u Skoplju

Makedonski nogometaši bolje su se snašli u kaljuži skopskog Gradskog stadiona i golovima Maznova i Naumoskog slavili 2-0
Vidi originalni članak

Unatoč porazu od Makedonije, prvome uopće u ovom kvalifikacijskom ciklusu, hrvatski nogometni reprezentatvci mogu slaviti. Hrvatska je od Makedonije poražena s 2-1 na Gradskom stadionu, ali zbog poraza Rusije u Izraelu (2-1) 'kockasti' su i teoretski s 26 osvojenih bodova osigurali nastup na Europskom nogometnom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj.
Za premijerni poraz Slavena Bilića na klupi hrvatske reprezentacije pobrinuli su se makedonski napadači Maznov i Naumoski, koji su se najbolje snašli u kaljuži skopskog stadiona. Hrvatska igra definitivno je pala u drugom poluvremenu, što je bilo gotovo neizbježno nakon sretnih vijesti iz Tel Aviva i katastrofalnog terena.
Domaćini su poveli u 70. minuti nakon što se Maznov probio po lijevoj strani, odigrao dupli pas s Naumoskim i zabio za 1-0. Nepunih deset minuta kasnije i Naumoski se upisao u listu strijelaca. Hrvatska obrana krvio je postavila ofsajd-zamku, a Naumoski je istrčao pred Pletikosu i neometano zabio za konačnih 2-0.

MAKEDONIJA - HRVATSKA 2-0 (0-0)
(Maznov 70', Naumoski 79')


Izjave nakon utakmice:
SLAVEN BILIĆ:
I da je Rusija pobijedila ja ne bih imao što zamjeriti mojim igračima već čestitati na herojskoj borbi. Ovo večeras na ovakvom terenu nije bio nogomet, a Makedonci su se bolje snašli u takvim uvjetima. Nisam htio da se igra, međutim bio je pritisak od Uefe i Makedonije, kojoj ova utakmica nije značila ništa. Uoči Engleske nema opuštanja, iako će neki nakon ovog poraza pomisliti da smo se opustili.
DARIJO SRNA:
Makedonci su se bolje snašli i zasluženo pobijedili. Malo smo spustili ručnu kočnicu u drugom poluvremenu nakon što smo doznali da smo na Euru.
VEDRAN ĆORLUKA:
Atmosfera je bila užarena i to smo očekivali, ali nismo očekivali ovakav katastrofalan teren. Pali smo u drugom dijelu nakon što smo saznali rezultat, ali to nas ne opravdava. Dužni smo našim navijačima na Wembleyu priuštiti jednu veliku utakmicu i Englezima zagorčati život.

Skupina E:
1. HRVATSKA 11 8 2 1 26
2. Engleska 11 7 2 2 23
3. Rusija 11 6 3 2 21
4. Izrael 11 6 2 3 20
5. Makedonija 11 4 2 5 14
6. Estonija 11 1 1 9 4
7. Andora 10 0 0 10 0

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare