To je to što me zanima!

Euroliga: Marko Popović promašio tricu za pobjedu

Košarkaši Žalgirisa su nakon Madrida pali u još jednoj dramatičnoj završnici gostujuće utakmice. Pobijedio ih je Olympiacos nakon produžetka
Vidi originalni članak

Žalgiris je vodio velikim dijelom utakmice u Pireju, ali su posljednjih nekoliko minuta regularnog dijela momčadi dočekale izjednačene.
Prvo je Damir Markota tricom donio Žalgirisu vodstvo 72-69, ali je već u sljedećem napadu izjednačio Greer. Posljednjih minutu i pol igrači obje momčadi su promašivali, a posljednji šut koji je završio na obruču je uputio Markota.
U dodatnih pet minuta Olympiacos je bio konstantno u blagoj prednosti, a kada je Popović napravio dodatnu osobnu na Greeru, a ovaj pogodio za 82-77 činilo se kako je kraj za Litave.
No, dvadeset sekundi prije kraja baš Popović tricom vraća Žalgiris na 82-84, a nakon toga je gostujući igrač Collins čak četiri puta imao priliku s linije slobodnih bacanja donijeti gostima prednost. No, pogodio je samo dva, a s druge strane je Woods oba puta pogodio.
Sa zvukom sirene je Marko Popović pokušao pogoditi tricu, ali nije bio precizan.
Unicaja je u Malagi pobijedila CSKA 72-67, tako što je cijelu utakmicu vodila. U određenim trenucima utakmice je bilo i petnaestak razlike za domaćina.
Davor Kus je za Unicaju postigao 7 poena uz štu za dva (1-1), za tri (1-3) i slobodna bacanja (2-2). Najbolji igrači kod Unicaje su bili Santiago sa 20 poena i šest skokova, te Haislip sa 11 poena.
Siena je dobila i treću utakmicu u ovom dijelu natjecanja, ovaj put su bili bolji od Panathinaikosa. Nezaustavljiv je bio Botsy Thornton sa 23 poena, dok su gotovo sve koševe za goste postigli Batiste (20), Diamantidis (17) i Jasikevičius (16).
Nikša Prkačin nije ulazio u igru, a Andrija Žižić je ubacio 6 poena (šut 3-3, slobodna bacanja 0-2), te je imao četiri skoka i četiri izgubljene lopte.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare