To je to što me zanima!

Europski HNL-derbi na Rujevici! Rožman izvukao 100% iz Bijelih

Rijeka-Dinamo 2-2. Simon Rožman u jednoj ludoj pandemijskoj jeseni iz svoje momčadi i u Europi i u HNL-u izvlači maksimum. Protiv kvalitetnijeg suparnika Bijeli su (na čistu volju i zajedništvo) ostali neporaženi
Vidi originalni članak

Hrvatski derbi sa jakim europskim pečatom na Rujevici. Dinamo je Rijeku znao držati grogiranu na konopcima, Rijeka je Dinamu znala sakriti loptu, Dinamo je jači, ali Bijeli su mu uspjeli zavući dva komada... Jedan preokret, ukupno četiri gola, sudačke odluke koju dižu tenzije pa je (na riječkoj klupi) bilo i isključenih... Rijeka i Dinamo ponudili su nam bombon od utakmice, 2-2 nakon kojeg čestitke idu i jednima i drugima!

POGLEDAJTE VIDEO: Korona-derbi... Bez navijača

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U prvih 20-ak minuta Rijeka je živjela u krilu svog fantastičnog vratara Ivana Nevistića. Kada bi se i dokopali posjeda - riječka je lopta išla sporo, bez lopte se stajalo daleko od protivnika, 'modri' su bili brži i jači u svakom duelu.

U 19. minuti Bijeli su još ostali bez kapetana Andrijaševića (u jednom ga je duelu nagazio Lauritsen), ali jedno od najvećih bogatstava Rujevice već osam godina je: neupitna vjera u vlastiti rad i vlastite mogućnosti, svijest o tome da jedan rezultat pa ma koliko šokantno dobar ili loš bio nikome neće donijeti otkaz, neće se uroniti ni u dramu, ni u euforiju.

DOJMOVI TRENERA Mamić: Nije Rujevica teren kao što je bila; Rožman: Opet smo obranili Rujevicu, miran sam...

Pa je Rijeka unatoč šokovima (gol primljen nakon 19 sekundi i ozljeda najboljeg igrača nakon 19 minuta) nastavila u derbiju tražiti sreću ne mijenjajući plan koji je skovao Simon Rožman.

U obrani 5-4-1, prema naprijed 3-4-3, držanje pozicije kao 'sveto pismo' i vjera da se i protiv objektivno jačih od sebe može i igrati i pobijediti. I odjednom je momčad koja dotad nije spojila tri dodavanja počela 'držati katedru'.

I... Rijeka je zavukla dva gola (Galović pa Menalo) iz dvije slične situacije i 100% okrenula utakmicu. Luka Menalo je zabio treću utakmicu zaredom i to u tri jako ozbiljne utakmice: Hajduku u Splitu pa AZ Alkmaaru i Dinamu na Rujevici (nije slavio gol protiv kluba iz kojeg je na posudbi u Rijeci)

Domaći su gotovo od samog početka bili, najprije lagano, a onda žešće iritirani sudačkim odlukama, ali u drugom poluvremenu nije Zebec nego Dinamo stisnuo Rijeku i počeo redati zicere, prečke i stative. Bilo je pitanje trenutka u kojem će riječka brana, čak i sa sjajnim Nevistićem među vratnicama, popustiti pod modrim naletima.

Prvak je do gola 'na broj' pokušaja došao devet minuta prije 90' i tih 2-2 Dinamo je, realno, po svemu zaslužio.

Rožman je opet izvukao 100% iz svoje momčadi,. Nevistić je opet branio kolosalno (taj dečko već danas je - reprezentativni kalibar), što je protivnik veći to Menalo više i slađe trpa, Tomečak igra kao u najboljim danima, Galović je postao stopersko pojačanje kakvo se čekalo mjesecima, klinci Smolčić i Štefulj rastu iz tekme u tekmu, Kulenović je od prvog dana postao adut više, a ne prinova...

PLAVI KUTAK Dinamo je zaslužio puno više, ali protiv ovakve Rijeke jedno dobro poluvrijeme nije dovoljno

Kad okreneš utakmicu i vodiš 2-1 možeš žaliti za tim vodstvom, ali kad se sjetiš da si igrao protiv Dinama i dobar dio utakmice živio u svom šesnaestercu, da te nekoliko puta baš poljubila sreća - Rijeka nakon ovog derbija mora biti zadovoljna. A s terena je izašla ponosno i visoko dignute glave!

Idi na 24sata

Komentari 5

  • biberrr 14.12.2020.

    Menalo je odličan,čudno da su ga pustili iz Dinama. Rijeka je najborbenija ekipa HNLa, Zehnički nisu zako dobri,ali daju sve od sebe na terenu. Rožman izvlači maksimum iz njih.

  • bakaslis 13.12.2020.

    Livaković kriv za oba gola.... Već duze vrijeme vidljivo je da on nije takva klasa (nažalost) kojim ga žele prikazati... Svaka čast za crtu i refleksn, ali svaka visoka lopta i njegov izlazak s crte je opća opasnost... Igra nogom, 0 bodova... Lik je solidan, ali daleko je on od npr. Ladića.....

  • Dr.King Schultz 13.12.2020.

    Dinamo uspjesi - Rijeka uspjesi - Osijek dijeli prvo mjesto na tablici - rukometašice rasturaju na prvenstvu ... Jedino hajdučija uvik ništa , uvik gubi xD

Komentiraj...
Vidi sve komentare