To je to što me zanima!

Eurosport: Drugi pobjeđuju, ali Hajduk je poseban i živi vječno

Mit splitskog Hajduka koji je rekao ne Savezu, Titu i novcima stranih plaćenika. Drugi pobjeđuju, ali Hajduk ima sve više članova, sve se glasnije pjeva Dalmaciji i klubu koji živi vječno
Vidi originalni članak

Talijanski Eurosport je na svojim web stranicama desetak tisuća znakova posvetio HNL klubu - Hajduku! Mit kluba koji je rekao ne i HNS-u i Titu i novcima stranih plaćenika, kaže naslov talijanskog portala poznate TV kuće, a tekst potpisuje reporter Zoran Filičić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Split, grad koji ima najviše olimpijki i olimpijaca i medalja po glavi stanovnika. Jerkov, Krstulović, Rađa, Kukoč, Ivanišević, Ančić, Vlašić...

Hajduk je - bandit, onaj koji je van zakona, Balkanac koji se borio protiv turskih osvajača, piše talijanski Eurosport. Hajduk se voli zbog ljubavi, ali i iz inata, iz dišpeta.

Pod fašističkom okupacijom klub je odbio nastupati u talijanskoj ligi, a 1944. je postao klub Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije pa se i zvao - Hajduk NOVJ, tvrdi Zoran Filičić.

Maršal Tito htio je, piše Eurosport, Hajduk preseliti u Beograd, ali Splićani su to odbili. Nedugo nakon Drugog svjetskog rata osnovana je Torcida, navijačka skupina koja je - srce Hajduka.

Grb je 1991. umjesto zvijezde dobio hrvatsku šahovnicu. Za Hajduk su u novoj neovisnoj državi igrali Bokšić, Bilić, Jarni, Tudor, Štimac...

Već godinama Hajduk ne pobjeđuje kao nekad, ali fan klubova i navijača je sve više. Ne može se protiv moći Dinama, ali stoji stav protiv Saveza i protiv novaca kojim su strani plaćenici htjeli kupiti klub, piše na web stranicama talijanskog Eurosporta.

Nižu se slike Vladimira BeareLuke Kaliterne, grafita podrške klubu kojih je Split pun. I dok drugi pobjeđuju pjeva se 'Dalmacijo' i s ponosom ističe kako Hajduk živi vječno, istaknuli kolege s Eurosporta.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 35

  • Samarsa 28.04.2020.

    Nisam ni mislio da je talijan napravio prilog nego Zoka neki.

  • ToniMontana 28.04.2020.

    Hajduk i svi ostali klubovi bi trebali napustiti HNL.... nek Dinamo i Lokomotiva igraju svoju ligu... suce vec imaju

  • GZIRA untd 28.04.2020.

    Hajdug treba preselit u srbiju ionako nas samo sramote

Komentiraj...
Vidi sve komentare