To je to što me zanima!

Evander Holyfield: Djedica puca od snage iako ima 46

Američki 46-godišnji boksač priprema se za meč plešući balet. Jede šest obroka dnevno i već 25 godina svakog dana iza ručka odspava dva sata
Vidi originalni članak

Kako 46-ogodišnji djed može izgledati tako dobro i plesati u ringu 12 rundi?, pita se zadivljena boksačka publika širom svijeta nakon što je Evander Holyfield u Zürichu nadboksao 11 godina mlađega ruskog rivala Nikolaja Valujeva. Izgubio je, doduše, meč na bodove, no Valujevu je najbolje presudila publika: koncertom zvižduka na kraju subotnje borbe.
Njemački Bild stoga se pozabavio načinom na koji je Holyfield uspio u drugoj polovici petog desetljeća života sačuvati formu vrhunskog sportaša. Prikazane fotografije pokazuju da legendarni šampion ne izgleda ništa lošije danas nego prije 12 godina, kada je boksao čuveni meč s Mikeom Tysonom, ili prije 22 godine, kada je tek počinjao profesionalnu karijeru.
Holyfield se i dalje bori uglavnom zbog alimentacija. Formalno ima 11-ero djece od pet različitih žena. Nedavno je čak prvi put postao djed. Visok je 190 centimetara i ima 97.2 kilograma. Izgleda kao trokrilni ormar i zapravo uopće ne čudi da se 213 centimetara visoki i 141 kilogram teški nekoordinirani ruski div uglavnom odbijao od njega.
Holyfield trenira redovito tri puta dnevno. Čini to svakog dana, ne samo tijekom priprema za meč. U trenerskom stožeru nema samo fitness-trenera, već i učiteljicu baleta, koja radi na poboljšanju njegova kretanja. Upravo je to tajna njegova fantastičnog rada nogu protiv Valujeva.
- S trenerima radim tijekom cijele godine. Zato sam fizički u izvanrednom stanju. Jedem šest puta dnevno i već 25 godina svakodnevno odspavam dva sata nakon ručka - kaže vremešni boksač.
Zadnji mu je obrok neposredno prije spavanja, u 23 sata, standardiziran: dvije banane uz sendvič s maslacem od kikirikija i medom. Alkohol je tabu.
- Držim se disciplinirano dnevnog rasporeda obroka i treninga, te nastojim eliminirati svaki nepotreban stres. Konstantno držim razinu tjelesne mase između 97 i 99 kilograma, tako da nikad uoči borbe ne moram na dijetu.
Koliko je Holyfield dobro spreman, pokazao je medicinski pregled četiri tjedna prije borbe s Valujevim. Prof. Walter Wagner, koji je boksačkog djeda sistematski pregledao, izjavio je:
- Njegovi su tjelesni i zdravstveni pokazatelji idealni. Spreman je kao 35-ogodišnjak u top-formi.
Sve je to razlog zbog kojega se Holyfielda može očekivati u još nekoliko boksačkih mečeva.
- Dan nakon borbe s Valujevim još sam uvjereniji da sam bio bolji i da sam morao pobijediti. Moj cilj ostaje isti: postati još jednom svjetski prvak. Planiram Valujeva tražiti revanš.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • god of war 23.12.2008.

    zaslužio je pobjedu..krađa stoljeća kako su izjavili naši uvaženi komentatori,i ja se slažem s njim! svaka čast holyfieldu,kapa dolje!

  • zdtaja 23.12.2008.

    Kakav djedica sa 46 g?!Da djedica...Da se kandidira za predsjednika rekli bi da je premlad.

  • user_28592 22.12.2008.

    Car!

Komentiraj...
Vidi sve komentare