Obavijesti

Sport

Komentari 4

Evander Holyfield: Djedica puca od snage iako ima 46

Evander Holyfield: Djedica puca od snage iako ima 46
1

Američki 46-godišnji boksač priprema se za meč plešući balet. Jede šest obroka dnevno i već 25 godina svakog dana iza ručka odspava dva sata

VIDEO

Kako 46-ogodišnji djed može izgledati tako dobro i plesati u ringu 12 rundi?, pita se zadivljena boksačka publika širom svijeta nakon što je Evander Holyfield u Zürichu nadboksao 11 godina mlađega ruskog rivala Nikolaja Valujeva. Izgubio je, doduše, meč na bodove, no Valujevu je najbolje presudila publika: koncertom zvižduka na kraju subotnje borbe.
Njemački Bild stoga se pozabavio načinom na koji je Holyfield uspio u drugoj polovici petog desetljeća života sačuvati formu vrhunskog sportaša. Prikazane fotografije pokazuju da legendarni šampion ne izgleda ništa lošije danas nego prije 12 godina, kada je boksao čuveni meč s Mikeom Tysonom, ili prije 22 godine, kada je tek počinjao profesionalnu karijeru.
Holyfield se i dalje bori uglavnom zbog alimentacija. Formalno ima 11-ero djece od pet različitih žena. Nedavno je čak prvi put postao djed. Visok je 190 centimetara i ima 97.2 kilograma. Izgleda kao trokrilni ormar i zapravo uopće ne čudi da se 213 centimetara visoki i 141 kilogram teški nekoordinirani ruski div uglavnom odbijao od njega.
Holyfield trenira redovito tri puta dnevno. Čini to svakog dana, ne samo tijekom priprema za meč. U trenerskom stožeru nema samo fitness-trenera, već i učiteljicu baleta, koja radi na poboljšanju njegova kretanja. Upravo je to tajna njegova fantastičnog rada nogu protiv Valujeva.
- S trenerima radim tijekom cijele godine. Zato sam fizički u izvanrednom stanju. Jedem šest puta dnevno i već 25 godina svakodnevno odspavam dva sata nakon ručka - kaže vremešni boksač.
Zadnji mu je obrok neposredno prije spavanja, u 23 sata, standardiziran: dvije banane uz sendvič s maslacem od kikirikija i medom. Alkohol je tabu.
- Držim se disciplinirano dnevnog rasporeda obroka i treninga, te nastojim eliminirati svaki nepotreban stres. Konstantno držim razinu tjelesne mase između 97 i 99 kilograma, tako da nikad uoči borbe ne moram na dijetu.
Koliko je Holyfield dobro spreman, pokazao je medicinski pregled četiri tjedna prije borbe s Valujevim. Prof. Walter Wagner, koji je boksačkog djeda sistematski pregledao, izjavio je:
- Njegovi su tjelesni i zdravstveni pokazatelji idealni. Spreman je kao 35-ogodišnjak u top-formi.
Sve je to razlog zbog kojega se Holyfielda može očekivati u još nekoliko boksačkih mečeva.
- Dan nakon borbe s Valujevim još sam uvjereniji da sam bio bolji i da sam morao pobijediti. Moj cilj ostaje isti: postati još jednom svjetski prvak. Planiram Valujeva tražiti revanš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao