To je to što me zanima!

Everton preokrenuo Spurse u nadoknadi: Jelavić za tri boda

Hrvatski napadač Nikica Jelavić u prvoj minuti sudačke nadoknade zabio je gol za pobjedu Evertona 2-1 protiv Tottenhama na Goodison Parku u 16. kolu Premiershipa
Vidi originalni članak

Mnogo je kritika bilo na račun Nikice Jelavića u posljednje vrijeme, a hrvatski napadač na njih je odgovorio na najbolji mogući način. U 16. kolu Premiershipa Jelavić je zabio u 91. minuti gol za pobjedu Evertona protiv Tottenhama 2-1.

Sve do 76. minute mreže su na Goodisonu mirovale, a onda je Tottenham poveo golom Dempseya.

Spursi su vodstvo imali sve do 90. minute, a onda su ostali bez svega. Pienaar je u 90. minuti izjednačio na asistenciju Colemana, a nedugo nakon toga tri boda domaćinu donio je Nikica Jelavić, koji je nakon ubacivanja s desne strane izbjegao zaleđe i matirao Llorisa.

Bio je to Jelavićev šesti gol sezone, ali prvi nakon četiri utakmice, odnosno tek drugi u posljednjih devet Evertonovih premierligaških utakmica.

Uz ovacije gledališta i pozdrave suigrača s klupe Jelavić je napustio igru u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

- Jelavićeva je završnica bila sjajna. Zašto? Zato što je bio pripravan. Mogao je samo pasivno promatrati, ukopati se na svom mjestu. On se, međutim, kretao unaprijed i spreman dočekao loptu koju je oštro udario Vellios. Kockao se i uspjelo mu je. Bila je to uistinu izvrsna realizacija – rekao je trener Evertona David Moyes.

Everton je pobjedom došao do četvrtog mjesta Premiershipa s 26 bodova. Isti broj bodova ima i peti Tottenham, ali i slabiju gol razliku.

Liverpool u utakmici punoj preokreta pobijedio West Ham

Preoketu su svjedočili i gledatelji na utakmici West Hama i Liverpoola. 'Redsi' su na kraju slavili 3-2.

Liverpool je poveo u 11. minuti golom Johnsona, ali domaćini su do poluvremena preokrenuli njihovo vodstvo. U 36. minuti iz penala za 1-1 zabio je Noble, a samo sedam minuta kasnije West Ham je poveo autogolom Gerrarda.

U samo četiri minute nastavka Liverpool je zabio dva gola i došao do tri boda. U 76. minuti zabio je Cole, a za 79. u strijelce se upisao Shelvey.

Liverpool je pobjedom preskočio West Ham na ljestvici i sada je deseta momčad Premiershipa s 22 boda.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • torpedo 7 09.12.2012.

    docekali fanovi njegov gol pa se raspisali ko veliki,ajde obozavatelji jele recite kad je zadnji put zatresao mrezu

  • WOMANIZER 09.12.2012.

    bravo nikice!

  • jorginho 09.12.2012.

    http://www.youtube.com/watch?v=hoJqiGJvH6M koga zanimaju golovi ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare