Obavijesti

Sport

Komentari 30

Everton preokrenuo Spurse u nadoknadi: Jelavić za tri boda

Everton preokrenuo Spurse u nadoknadi: Jelavić za tri boda
4

Hrvatski napadač Nikica Jelavić u prvoj minuti sudačke nadoknade zabio je gol za pobjedu Evertona 2-1 protiv Tottenhama na Goodison Parku u 16. kolu Premiershipa

VIDEO

Mnogo je kritika bilo na račun Nikice Jelavića u posljednje vrijeme, a hrvatski napadač na njih je odgovorio na najbolji mogući način. U 16. kolu Premiershipa Jelavić je zabio u 91. minuti gol za pobjedu Evertona protiv Tottenhama 2-1.

Sve do 76. minute mreže su na Goodisonu mirovale, a onda je Tottenham poveo golom Dempseya.

Spursi su vodstvo imali sve do 90. minute, a onda su ostali bez svega. Pienaar je u 90. minuti izjednačio na asistenciju Colemana, a nedugo nakon toga tri boda domaćinu donio je Nikica Jelavić, koji je nakon ubacivanja s desne strane izbjegao zaleđe i matirao Llorisa.

Bio je to Jelavićev šesti gol sezone, ali prvi nakon četiri utakmice, odnosno tek drugi u posljednjih devet Evertonovih premierligaških utakmica.

Uz ovacije gledališta i pozdrave suigrača s klupe Jelavić je napustio igru u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

- Jelavićeva je završnica bila sjajna. Zašto? Zato što je bio pripravan. Mogao je samo pasivno promatrati, ukopati se na svom mjestu. On se, međutim, kretao unaprijed i spreman dočekao loptu koju je oštro udario Vellios. Kockao se i uspjelo mu je. Bila je to uistinu izvrsna realizacija – rekao je trener Evertona David Moyes.

Everton je pobjedom došao do četvrtog mjesta Premiershipa s 26 bodova. Isti broj bodova ima i peti Tottenham, ali i slabiju gol razliku.

Liverpool u utakmici punoj preokreta pobijedio West Ham

Preoketu su svjedočili i gledatelji na utakmici West Hama i Liverpoola. 'Redsi' su na kraju slavili 3-2.

Liverpool je poveo u 11. minuti golom Johnsona, ali domaćini su do poluvremena preokrenuli njihovo vodstvo. U 36. minuti iz penala za 1-1 zabio je Noble, a samo sedam minuta kasnije West Ham je poveo autogolom Gerrarda.

U samo četiri minute nastavka Liverpool je zabio dva gola i došao do tri boda. U 76. minuti zabio je Cole, a za 79. u strijelce se upisao Shelvey.

Liverpool je pobjedom preskočio West Ham na ljestvici i sada je deseta momčad Premiershipa s 22 boda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...