To je to što me zanima!

Evertonu najteža kazna ikad u Premiershipu! Sve zbog gradnje stadiona koji će ugostiti Euro!?

Iako u odluci lige nije navedeno kako je Everton "zgriješio" i čime je zaslužio takvu drakonsku kaznu, Sky Sport tvrdi da su optužbe povezane s plaćanjem kamata na troškove izgradnje novog stadiona
Vidi originalni članak

Zbog kršenja pravilnika o profitu i održivosti, engleski Premiership donio je najrigorozniju kaznu u svojoj povijesti! Naime, Everton je kažnjen oduzimanjem čak 10 bodova, što je klub iz Liverpoola zakucalo ne pretposljednje, 19. mjesto na tablici.

Iako u odluci lige nije navedeno kako je Everton "zgriješio" i čime je zaslužio takvu drakonsku kaznu, Sky Sport tvrdi da su optužbe povezane s plaćanjem kamata na troškove izgradnje novog stadiona u Bramley Moore Docku na kojem će se, inače, igrati Euro 2028.

Everton je tijekom petodnevnog saslušanja priznao da je prekršio pravilnik lige o profitabilnosti i održivosti, a neovisna komisija utvrdila je da je Everton u relevantnom razdoblju ostvario gubitak od 124,5 milijuna funti i tako "debelo" premašio dopušteni prag (105 milijuna funti) gubitka.  

VIDEO: LUDI PREOKRET WOLVESA Tottenham do 91. minute imao vrh ljestvice pa ostao bez ičega KOD BIVŠEG KLUBA VIDEO Navijačke teorije: Kova je slavio gol Chelseaja za remi

Priopćenje Evertona prenosimo u cijelosti:

"Oštrina i ozbiljnost kazne koju je izreklo Povjerenstvo nisu ni fer ni razuman odraz dostavljenih dokaza. Nogometni klub Everton istovremeno je šokiran i razočaran presudom komisije Premier lige. Klub smatra da je komisija izrekla potpuno nerazmjernu i nepravednu sportsku kaznu.

Klub je već priopćio svoju namjeru da se žali na odluku Premier League. Žalbeni proces će sada započeti i slučaj će saslušati žalbeno vijeće imenovano u skladu s pravilima Premier lige u dogledno vrijeme. Everton tvrdi da je bio otvoren i transparentan u informacijama koje je davao Premier ligi i da je uvijek poštovao integritet procesa.

Klub ne priznaje odluku da nije djelovao u krajnjoj dobroj namjeri i ne razumije da je to bila tvrdnja koju je iznijela Premier liga tijekom postupka. Oštrina i težina kazne koju je izreklo povjerenstvo nisu ni pošten ni razuman odraz dostavljenih dokaza.

Klub će također s velikim zanimanjem pratiti odluke donesene u bilo kojim drugim slučajevima koji se tiču ​​pravila profita i održivosti Premier lige. Everton ne može više komentirati slučaj dok se žalbeni proces ne završi."

Inače, samo dvama klubovima su bili oduzeti bodovi u povijesti Premiershipa: Middlesbroughu (1996/97) i Portsmouthu (2010).

 

Idi na 24sata

Komentari 49

  • David11111 17.11.2023.

    Evertonu je krimen i grijeh sto su igrali uvijek dobro protiv Citiya

  • Palmanova 17.11.2023.

    po tome bi city vec bio u 3 .ligi koliko su love dobili od arapa

  • Space Burek 17.11.2023.

    Ljudi koji vode Everton su jako nesposobni. Sve je počelo kada su uložili brdo love u rekonstrukciju momčadi... Hrpa preplaćenih transfera s još bolesnijim iznosima za plaće je dovela do toga da su trošili 97% prihoda i onda još krenu u izgradnju stadiona haha.

Komentiraj...
Vidi sve komentare